Chiriac, pământ românesc. Prima piață destinată exclusiv producătorilor autohtoni a fost deschisă la Craiova

Piața, recent reabilitată de primărie, conține primul supermarket deschis sub sigla „autentic românesc”, care comercializează exclusiv produse autohtone, plus câteva zeci de boxe disponibile pentru închirirere pentru producători și comercianți.

„Avem o piață nouă, la cele mai înalte standarde, un spațiu destinat producătorilor români și ai celor din Dolj în special. Noi am luat legătura cu primarii de pe toată Valea Dunării și ne-au asigurat că producătorii din Dolj vor veni cu produse. Am ratat cireșele din păcate, dar deschidem la timp pentru pepeni și lubeniță și așteptăm prunele și piersicile. Craiovenii vor putea să se aprovizioneze de aici cu produse de calitate și la prețuri corecte. Adaosul maxim pe care îl percepe societatea noastră este de 5 la sută. Le-am spus de la început că nu ne interesează profitul. Vrem să testăm această idee, de piață destinată special producătorilor locali. Conceptul nu există în țară, nu am avut de unde să ne inspirăm, deci probabil că vor exista modificări pe parcurs, dar, dacă va funcționa, sunte pregătiți să introducem acest concept în toate piețele din Craiova”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu, vineri, la inagurarea magazinului.

Șeful sereleului municipal al piețelor, Alin Mărăcine, a ținut sî precizeze că magazinul deschis de societate e bine aprovizionat și că sortimentul de produse comercializate în incinta pieței e în curs de completare. „Avem peste 110 de sortimente la vânzare în magazinul nostru, toate produse românești. Legumele și fructele sunt de la producătorii noști din Dolj și vă asigur că sunte de cea mai bună calitate. De altfel nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, la standurile de fructe și legume sunt testere cu care se poate evalua calitatea produselor. De asemenea, vă pot spune că peste 80 la sută din boxele din piață sunt deja contractate și, cu siguranță vom ajunge la sută la sută în următoarele săptămâni. 40 la sută sunt rezervate pentru producătorii autohtoni, restul pentru societăți comerciale. Asta pentru că, ideea noastră este ca din această piață craiovenii să își poată cumpăra tot ce au nevoie pentru piață”, a spus Mărăcine.