Chinezii de la The Open University of China – degustare de vin la Vânju Mare

universitate craiova Chinezii de la The Open University of China   degustare de vin la Vânju Mare poze

Universitatea din Craiova anunţă cu plăcere că în data de 26 iunie va sosila Craiovao delegaţie din partea The Open University of China, una dintre cele mai mari şi mai importante universităţi din Republica Populară Chineză.

Cu acest prilej, Universitatea din Craiova şi The Open University of China vor semna miercuri, 27 iunie,  ora 9.00, un acord de colaborare, prin intermediul căruia se vor crea oportunităţi de mobilitate pentru studenţi şi cadre didactice şi, în egală măsură,  programe de plasamentla S.C. Vie Vin Vînju Mare S. R. L, colaborator în cadrul acestui parteneriat. Programul manifestărilor va cuprinde şi o vizită, urmată de o degustare de vinuri, ce vor avea loc în aceeaşi zi,la Domeniile Vînju Mare.

S.C. Vie Vin Vînju Mare S. R. L., agent economic ce acţionează în domeniul cultivării viţei de vie şi al producţiei de struguri şi vinuri de calitate, a încheiat în anul 2011 la Beijing un acord de parteneriat cu The Open University of China, concretizat într-un Protocol de Colaborare pentru formarea în România, la Universitateadin Craiova, a specialiştilor chinezi în domeniul viticulturii şi pentru deplasarea profesorilor români în universitatea partener din China.

Triplul parteneriat are ca obiectiv prioritar organizarea la Facultatea de Agronomie din cadrul Universităţii din Craiova a unor cursuri de formare pentru degustătorii de vin, fapt ce reprezintă o inovaţie pentru piaţa muncii din China, această activitate nefiind cuprinsă încă în Nomenclatorul Clasificării Ocupaţiilor din Republica Populară Chineză.

Prof.univ.dr. Cristiana Teodorescu