Chifu a intrat pesedist în CJ Dolj, liberalii și-l revendică să-l dea afară

chifu tanasescu raducan barbarasa cj dolj 2 Chifu a intrat pesedist în CJ Dolj, liberalii și l revendică să l dea afară poze

Radu Chifu, fost membru al cancelariei prefectului de Dolj în mandatul lui Marius Deca, a depus ieri jurământul de consilier județean în fața plenului CJ Dolj, însoțit de protestele foștilor colegi de partid. 

Radu Chifu a candidat la alegerile locale din 2012 din partea PNL, dar pe lista comună a USL, care cuprindea pesediști și liberali deopotrivă. După destrămarea uniunii, Chifu, declarat supleant a făcut pasul din PNL în PSD profitând de efectul temporar al Ordonanței Dragnea.

Ieri i-a venit rândul să intre în CJ, la propunerea PSD Dolj, dar foștii colegi liberali, prin vocea lui Marian Irinei, care l-a căutat la dosar pe Chifu și l-a găsit ca figurând în continuare cu apartenență politică la PNL.

 Chifu a intrat pesedist în CJ Dolj, liberalii și l revendică să l dea afară poze

Consilierul liberal și-a argumentat afirmațiile cu un tabel privind apartența politică a aleșilor județeni care a circulat între CJ Dolj și prefectură în ultima parte a anului 2014, unde Chifu figurează ca supleant din partea PNL, motiv pentru care Irinei a cerut în ședință secretarului CJ Dolj, Gheorghe Barbărasă, amânarea validării mandatului noului consilier județean până la lămurirea problemei.

 Chifu a intrat pesedist în CJ Dolj, liberalii și l revendică să l dea afară poze

„Ori e membru PSD și atunci cineva a comis o greșeală și va trebui să răspundă, pentru că vorbim aici de documente oficiale ale CJ și prefecturii, ori e în continuare membru PNL și atunci ar fi trebuit să ne întrebați și pe noi dacă vrem să-l propunem”, a spus Irinei.

 Chifu a intrat pesedist în CJ Dolj, liberalii și l revendică să l dea afară poze

Liberalul a primit asigurări de la resposabilii administrației județene că situația va fi lămurită, Chifu depunând în cele din urmă jurământul de consilier județean și luând loc la masa CJ printre pesediști.

 

Prefectul de Dolj, Sorin Răducan, spune că a dispus subordonaților verificarea aspectelor sesizate de Irinei, solicitând același lucru și din partea Consiliului Județean. „Vom face o verificare încrucișată și la noi și la CJ, să vedem care este situația exactă. Cel mai probabil, avem de-a face cu o greșeală de redactare, dar vom vedea ce aflăm în urma verificărilor și, în funcție de asta, vom decide dacă acordăm sau nu viza de legalitate pentru hotărârea adoptată de CJ Dolj pentru validarea mandatului de consilier județean”, a declarat prefectul Sorin Răducan.