Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj: Ediţia pilot a proiectului “Dolju-n bucate”

doljul in bucate Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj:  Ediţia pilot a proiectului “Dolju n bucate” poze

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj prezintă vineri, 21 noiembrie 2014, ora 13:00, ediţia pilot a proiectului “Dolju-n bucate”.

invitatie Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj:  Ediţia pilot a proiectului “Dolju n bucate” poze
Evenimentul aduce în Galeriile “Cromatic” din cadrul instituţiei o secvenţă din Doljul tradiţional, prin expoziţie foto, proiecţie de film şi degustare de bucate de post pregătite ca odinioară de bunicuţe din Dăbuleni. Ochiul privitorului va descoperi cu drag şi o machetă de casă de la ţară, realizată împreună cu studente ale Facultăţii de Litere din Craiova şi cu Lila Gima, muzeograf la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei.
Startul acestei ediţii a proiectului “Dolju-n bucate” a fost luat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj alături de Primăria oraşului Dăbuleni care ne-a poftit la şezătoarea pe care o aducem în context urban prin film, fotografii, bucate tradiţionale. Şi, cum era odată-n sat, aflăm chiar de la Mariana Stănică, una dintre bătrânelele de la şezătoare.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Primăriei oraşului Dăbuleni, Muzeului Olteniei, Alto Media şi Facultăţii de Litere Craiova, sub egida Asociaţiei “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”

 

 

Amelia Loredana Etegan,
manager