Centrul de Limbi Străine May Lily – servicii creative de învățare a limbii engleze și germane

may lily Centrul de Limbi Străine May Lily   servicii creative de învățare a limbii engleze și germane poze

Centrul de Limbi Străine May Lily oferă servicii creative de învățare a limbii engleze și germane, funcționând în cadrul Asociației pentru Educație și Cercetare Directă din Craiova. În interiorul centrului funcționează Clubul de engleză May Lily, înființat în urmă cu 3 ani și jumătate și Clubul de germană May Lily, ce a luat naștere de curând. Echipa centrului are în plan să ofere cât mai curând posibil servicii de învățare complete și pentru celelalte limbi străine de circulație internațională.
Centrul May Lily predă limbile străine prin metode creative, ce implică muzica, dansul, craftul, jocul de rol, teatrul etc., se bazează pe un climat prietenos și călduros pentru profesori și elevi, deopotrivă, utilizând originalitatea și rigoarea în actul de predare. Nu se dau lecții pentru acasă, întreg procesul de învățare fiind concetrat pe timpul în care elevii și studenții sunt în centru. Activitățile sunt menite să producă bucurie și veselie, fapt ce contribuie la creșterea ritmului de învățare. Nu se dau note, nu se fac ierarhii. Elevii și studenții sunt încurajați să coopereze și să se exprime liber, încrederea în sine și expresivitatea crescând în mod constant.
Utilizează materiale didactice de prestigiu, cum sunt cele de la Cambridge, de pildă, folosesc tehnologiile de ultimă generație în actul de predare și asigură un proces dinamic. Elevii și profesorii nu trebuie să aducă nimic de acasă, totul le este pus la dispoziție, mai puțin manualele proprii.
Echipa centrului este una experimentată și motivată să contribuie cu adevărat la educația și pregătirea elevilor, dar și la evoluția modului în care se desfășoară actul didactic în instituțiile de învățământ și familie.

Centrul de Limbi Străine May Lily face înscrieri pentru noul an școlar 2016-2017, care va debuta pe 12 sept. 2016, în cele două locații ale sale: pe Str. Ștefan cel Mare, nr. 11A (vis a vis de Casa David) și str. Gheorghe Doja, nr. 2A (în apropierea Colegiului Național „Frații Buzești”), la nr. de tel. 0741.969.631.
Centrul este, de asemenea, partener cu After School-ul AfterArt, aflat în aceeași clădire pe str. Gheorghe Doja, oferind cursurile de limba engleză și germană pentru copiii din after school.
Într-un mic interviu, am avut șansa să aflăm convingerile echipei May Lily despre ceea ce reprezintă centrul și cum a fost influențată de parcursul acestuia. Ne-au răspuns la întrebări profesoarele Anca Mihaela Călin, Andra Bîțică, Andrea Crăițoiu și sociologul Constantin Crăițoiu (directorul centrului).
1. CE ÎNSEAMNĂ MAY LILY PENTRU TINE?
– Anca C.: Este locul în care mă regăsesc și în care mi-am găsit vocația. Am înțeles foarte bine, la May Lily, că a fi profesor de limba engleză este ceea ce-mi doresc să fac.
– Andra B.: May Lily este pentru mine o experiență foarte personală, o experiență foarte frumoasă, care a contribuit la dezvoltarea mea spirituală și emoțională.

– Andrea C.: Pentru mine, May Lily înseamnă un proiect de suflet. Este ceea ce-mi doresc să fac și ceea ce mă împlinește, atât profesional, cât și personal. Este ceea ce-mi place să fac.
Constantin C.: May Lily este pentru mine al treilea copil, dar care s-a născut al doilea (n. May Lily are 3 ani, Carol – 4 ani, iar Teo – 2 ani).

2. CE INFLUENȚĂ CONSIDERAȚI CĂ AVEȚI ASUPRA COPIILOR?
– Anca C.: Noi, cei de la May Lily, avem un impact pozitiv asupra copiilor. Cred că venim în sprijinul și ajutorul lor și, prin metodele noastre creative, le oferim un model nou de a învăța și câștiga încredere în ei. Pe mulți copii am reușit să-i facem să-și câștige încrederea în ei înșiși.
– Andra B.: Am reușit să creez legături foarte puternice cu copiii, în special cu cei mai timizi. Am reușit să-i fac se împrietenească unii cu alții, în cadrul aceleiași grupe sau cu copii de la alte grupe.
– Andrea C.: Sper să am o influență pozitivă. Îmi doresc să le influențez mersul în viață, dacă nu e cumva prea mult. Vreau să ajut la educarea lor și, în același timp, să le fiu aproape.
– Constantin C.: Asupra copiilor cred că am o influență bună, pentru că încerc să le ofer un singur lucru: dragoste. Ei au nevoie în primul rând de dragoste, iar dragostea le rezolvă pe toate.

3. CUM TE-A SCHIMBAT EXPERIENȚA MAY LILY?
– Anca C.: Pe mine experiența May Lily m-a ajutat. May Lily a fost primul pas (n.ns. primul loc de muncă) și aș putea spune că a fost cel mai important pas pentru mine. May Lily este pentru mine o a doua casă. Este locul în care am început, care m-a ajutat să mă dezvolt și să privesc viitorul ca fiind mult mai colorat. Educația pentru copii o văd acum ca fiind mult mai interactivă și frumoasă.
– Andra B.: Experiența May Lily m-a schimbat într-un mod foarte pozitiv. Sunt o fire mult mai optimistă. Lucrul cu copiii m-a schimbat foarte mult. Mă înțeleg foarte bine cu colegii mei și sper să păstrăm această legătură.
– Andrea C.: Experiența May Lily m-a schimbat radical. Aici am realizat că profesia mea mă împlinește și este cea în care-mi pot folosi cel mai bine abilitățile proprii. Din punct de vedere personal, m-a ajutat apropierea de copii, pe care o simt și din partea lor la fel.
– Constantin C.: M-a schimbat în bine. Activitatea în domeniul privat te pune destul de bine în realitate. Am început să modificăm spații, idei, concepte și de atunci nu ne mai oprim.
4. CUM AI DESCRIE ÎNTR-UN CUVÂNT „MAY LILY”?
– Anca C.: May Lily este ACASĂ, desigur!
– Andra B.: May Lily, într-un cuvânt?…CASĂ!
– Andrea C.: May Lily este pentru mine, într-un cuvânt, FAMILIA.
– Constantin C.: Credință și dragoste pentru copii.

5. POVESTEȘTE UN MOMENT PREFERAT?
– Anca C.: Zi de zi am momente preferate la May Lily, cu fiecare grupă de copii. Aș putea spune, totuși, că momentele mele preferate sunt cele în care-i întâlnesc pe copiii de 4 anișori, care vin uneori obosiți și neliniștiți, după grădiniță sau alte activități. De exemplu, într-o seară, un copilaș, care la începutul cursului era puțin neliniștit, a venit și s-a așezat la mine în brațe. În acel moment am realizat că ceea ce facem aici este perfect și că noi chiar venim în ajutorul lor.
– Andra B.: Unul dintre momentele mele preferate a fost în toamnă, când a venit un băiețel foarte reticent, pe care cu greu l-am convins să intre în clasă. Pentru ca, mai apoi, în iarnă, când se apropia vacanța de Crăciun, același copil plângea când i-am spus că vom lua o pauză de două săptămâni.
– Andrea C.: Momente preferate sunt foarte multe. Cred că în fiecare zi ni se întâmplă ceva neobișnuit sau neașteptat. Momente frumoase, alături de copii, sunt foarte multe, dar cred că momentele mele preferate sunt atunci când, spontan, din senin, vin copiii și te îmbrățișează și facem un „group hug”.
– Constantin C.: Momentul meu preferat a fost la o lecție tematică, în care copiii și profesorii cântau o melodie foarte veselă pe roluri și cu o expresivitate anume.

Centrul de Limbi Străine May Lily
Tel.: 0741.969.631
Facebook: May Lily Club
Str. Ștefan cel Mare nr. 11A
Str. Gheorghe Doja, nr. 2A (pe lângă Colegiul Național „Frații Buzești”)