Centrul Brâncuşi, proiect contracronometru pentru CJ Dolj

cj dolj 11 Centrul Brâncuşi, proiect contracronometru pentru CJ Dolj poze

ION PRIOTEASA A SEMNAT CONTRACTUL DE EXECUȚIE PENTRU EDIFICIUL CE VA FI REALIZAT ÎN CURTEA MUZEULUI DE ARTĂ DIN CRAIOVA

cj dolj 21 Centrul Brâncuşi, proiect contracronometru pentru CJ Dolj poze

Constructorii italieni s-au angajat să dea gata centrul în nouă luni, cu două luni mai mult decât are la dispoziţie CJ Dolj pentru a conta integral pe banii europeni care asigură 50 la sută din valoarea investiţiei. Şeful judeţului spune însă că speră ca firmele executante să finalizeze cea mai mare parte a proiectului până la sfârşitul acestui an, conducerea CJ Dolj asumându-şi să finalizeze „Oul lui Brâncuşi”, orice s-ar întâmpla.

Centrul Brancusi 1 Centrul Brâncuşi, proiect contracronometru pentru CJ Dolj poze

„Astăzi, 12 mai, am semnat contractul pentru construirea Centrului Internaţional «Constantin Brâncuşi» – Centru Turistic Interactiv, un proiect pentru care s-a muncit foarte mult şi constituie un omagiu adus celui mai cunoscut sculptor român. Valoarea totală a lucrărilor, în urma licitaţiei, este de 5,8 milioane de euro, finanţare asigurată în proporţii egale din fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dolj. Noi suntem deosebit de mândri că astăzi reuşim să semnăm acest contract pentru un asemenea proiect. Acum un an s-a semnat contractul de finanţare. Azi, semnăm contractul de execuţie şi începe cursa contra-cronomentru să finalizăm cât mai repede acest proiect. Firma care a câştigat licitaţia s-a angajat să execute acest proiect în 9 luni de zile. CJ Dolj are o încărcare foarte mare, pentru că vorbim de un proiect cu finanţare de 50 la sută din fondurile CJ Dolj”, a spus Ion Prioteasa.

Prioteasa: Centrul Brâncuşi – un obiect de artă în sine

Centrul Brâncuşi va fi realizat de asocierea de firme italiene SAN GIORGIO APPALTI SRL (lider de asociere) şi SC AXIA SRL, mai-marii judeţului apreciind că proiectul va da Craiovei un nou punct de atracţie.

INTEGRAL în INDISCRET