Centrul Brâncuși, gata de Revelion. Revelionul 2019

muzeul de arta santier brancusi 2 Centrul Brâncuși, gata de Revelion. Revelionul 2019 poze

Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” – Centru Turistic Interactiv, proiectul cofinanțat din fonduri europene demarat de CJ Dolj în urmă cu trei ani, va fi finalizat la finalul anului viitor, potrivit unui proiect de hotărâre care așteaptă votul consilierilor județeni.

Documentul prevede prelungirea termenului de implementare a proiectului până la 31 decembrie 2018, dată la care, susțin angajații CJ Dolj, vor fi finalizate lucrările de construire, efectuată recepția și obținute avizele și autorizațiile de funcționare prevăzute de legislația română.

muzeul de arta santier brancusi 1 Centrul Brâncuși, gata de Revelion. Revelionul 2019 poze

Investiția trebuia realizată, potrivit planului inițial, în primăvara anului trecut, dar constructorii italieni aleși de CJ au întâmpinat diverse obstacole și au acumulat întârzieri repetate, dovedindu-se în final incapabili de a finaliza lucrarea. Contractul a încetat de drept, toamna trecută iar administrația județeană a executat garanția de bună execuție consttuită de contractor, susțin funcționarii CJ Dolj, care estimează că un nou contract de execuție ar putea fi semnat în vara anului acesta.

Lucrările rămase de executat vor fi finanțate de la bugetul județean, potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării CJ Dolj, aleșii doljeni fiind invitați să se angajeze în acest sens prin bugetele pe 2017 și 2018.