CEN Craiova taie prafurile la Işalniţa

cet CEN Craiova taie prafurile la Işalniţa poze

Complexul Energetic Craiova a comandat un studiu de fezabilitate pentru două blocuri energetice ale electrocentralei Işalniţa, pentru a se încadra în normativele de mediu.  

Studiul ar urma să găsească cea mai bună soluţie tehnică pentru reducerea cantităţii de praf emisă în atmosferă. Complexul energetic Craiova a atribuit recent contractul pentru realizarea studiului de fezablitate, în urmă cu două zile anunţul de atribuire fiind publicat în sistemul electronic de licitaţii publice. Valoarea contractului, al cărui obiect îl constituie “Elaborare studiu de fezabilitate Reducerea emisiilor de pulberi din gazele de ardere provenite de la blocurile energetice 7 si 8 S.E. Isalnita, de la valorile actuale la cele prevazute de propunerea de Directiva IPPC” se ridică la peste 2 miliarde de lei vechi, mai precis 195367 RON fără TVA, studiul urmând a fi realizat de Tractedel, Project Managers, Engineers & Consultants – (Trapec) S.A. din Bucureşti.

Firma aflată sub contract cu Complexul Energetic Craiova, principalul furnizor de agent termic al oraşului, va trebui să găsească soluţia tehnică pentru reducerea emisiilor de pulberi în gazele de ardere de la cele două blocuri energetice de câte 315 mw de la sucursala electrocentrale Işalniţa. Tema de proiectare publicată de responsabilii CEN arată că ambele instalaţii au nevoie de investiţii la acest capitol, sistemele de ventilatoare având o vechime de nu mai puţin de 44 de ani. CEN Craiova încearcă astfel să-şi pună la punct instalaţiile dijn punct de vedere al protecţiei mediului. Unitatea a fost în repetate rânduri anii trecuţi în atenţia Gărzii de Mediu, care a şi amendat de câteva ori complexul cu sume consistente pentru nerespectarea obligaţiilordin acest domeniu, majoritatea reclamaţiilor fiind legate de haldele de steril ale CEN.