CEN astupă halda de cenuşă de la Valea Mănăstirii

craiova2 CEN astupă halda de cenuşă de la Valea Mănăstirii poze

Complexul Energetic Craiova îngroapă depozitul de zgură şi cenuşă de la Valea Mănăstirii, care polua localităţile Şimnic şi Motoci. 

Responsabilii Complexului Energetic Craiova au scos astăzi lucrarea la licitaţie, punând la bătaie peste trei miliarde de lei vechi pentru firma care acoperă depozitul de zgură şi cenuşă aferent electrocentralei Craiova II cu minim 10 cm de pământ.

“Ca urmare a fenomenelor eoliene care antreneză particule de zgură şi cenuşă de pe suprafaţa depozitului Valea Mânăstirii se produce poluarea aerului, cu impact negativ asupra localităţilor limitrofe Şimnic şi Motoci.

Prezentul Caiet de Sarcini are ca scop placarea antierozională cu pământ vegetal a compartimentului II cota 180,00 şi parţial compartimentul I de la depozitul de zgură şi cenuşă Valea Mânăstirii.

Realizarea lucrarii se va executa cu respectarea normelor tehnice si legislatiei in vigoare. Modalitatea practică a executării lucrărilor prevăzute în prezentul caiet de sarcini va avea în vedere următoarele lucrări principale:
– escavarea pământului necesar placării de pe arealul depozitului de zgură şi cenuşă cota 180,0 cu descărcare în mijloacele de transport auto;
– transportul şi descărcarea pământului;
– împingerea şi nivelarea pământului cu buldozerul, stratul depus având grosimea de aproximativ 10 cm;”, precizează caietul de sarcini publicat în SEAP.

Complexul energetic Craiova a fost anii trecuţi ciuca amenzilor acordate de Garda de Mediu Dolj pentru nerespectarea normativelor de mediu, mai precis pentru norii de cenuşă stârniţi de vânt la depozitele de cenuşă ale celor două electrocentrale ale complexului, care poluau localităţile limitrofe precum Şimnic, Motoci, Coţofeni sau Işalniţa.