Cel putin 150 de copii din judetul Dolj vor fi sprijiniti de Asociatia Vasiliada sa-si imbunatateasca rezultatele scolare.

 

Fotografie0806 Cel putin 150 de copii din judetul Dolj vor fi sprijiniti de Asociatia Vasiliada sa si imbunatateasca rezultatele scolare. poze

 

Asociatia Vasiliada participa alaturi de Fundatia ”Copii in Dificultate” Bucuresti, C.J.R.A.E Arges si Scoala Gimnaziala nr. 1 Voluntari jud. Ilfov, la implementarea proiectului „Să sprijinim elevii să înveţe experimentând – program pentru pregătirea elevilor şi dobândirea competenţelor cheie care să le asigure succesul şcolar şi participarea viitoare pe piaţa muncii”.

 

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 14 luni si are ca principale obiective:

  • dobândirea și dezvoltarea competențelor care să asigure integrare optimă școlară a copiilor aflati    in dificultate;
  • sprijinirea elevilor din grupul țintă în scopul susținerii școlarizării acestora;
  • dezvoltarea și furnizarea serviciilor de informare, pregătire și consiliere pentru părinți în scopul înțelegerii importanței educației pentru dezvoltarea copilului, precum și rolului lor în educația copiilor;
  • dezvoltarea parteneriatului școală –comunitate, în special cu mediul antreprenorial în vederea facilitării pregătirii și integrării pe piața muncii a elevilor din grupul țintă;
  • dezvoltarea competențelor pentru toate categoriile de personal implicate în furnizarea de servicii alternative în educație;

Proiectul va asigura accesul la educatie pentru un numare de 400 de elevi cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani, oferind totodata si programe de formare si perfectionare profesionala pentru 60 de cadre didactice si alte categorii de personal care acorda servicii educationale alternative, precum si informare, pregatire si consiliere pentru 200 de parinti.

In  judetul  Dolj,  activitatile  proiectului  se  vor  desfasura  in  cadrul  a  3  centre  sociale  ale  Asociatiei Vasiliada din: Craiova, Lipovu si Filiasi.

In cadrul acestor centre, cel putin 150 de copii vor beneficia de servicii socio-educative, precum: servicii de educatie remediala, terapie ocupationala, consiliere psihologica, orientare scolara dar si consiliere sociala si mediere, in vederea dezvoltarii unei relatii armonioase intre copii si parintii acestora.

Proiectul „Să sprijinim elevii să înveţe experimentând – program pentru pregătirea elevilor şi dobândirea competenţelor cheie care să le asigure succesul şcolar şi participarea viitoare pe piaţa muncii” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013; Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”. D.M.I 1.1.”Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate”