Cea de-a IX-a ediție a „Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, alături de Consiliul Județean Dolj, Primăria Craiova și Academia Internațională „Mihai Eminescu”, în perioada 17 – 22 iunie 2022, cea de-a IX-a ediție a „Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu”, la care sunt invitaţi scriitori de prestigiu din ţară și străinătate.

Manifestările culturale dedicate poetului omagiat se vor desfăşuraîn zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni la Facultatea de Mecanică, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Teatrul Național Caracal și Muzeul de Artă Craiova.

eminescu 431x624 Cea de a IX a ediție a „Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu” poze

Festivalul include recitaluri poetice, lansări de carte în prezența autorilor, mese rotunde, dezbateri, întâlniri cu autoritățile locale, cu iubitori ai poeziei.

Între momentele importante ale festivalului amintim acordarea Marelui Premiu al Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu și a Premiului Special, precum și acordarea premiilor anuale ale Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”.

Menționăm, de asemenea, lansările de carte și recitalul poetic internațional ce se vor desfășura la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în data de 19 iunie 2022, începând cu ora 10.00.

 

 

Biroul de Presă al BiblioteciiJudețeneAlexandrușiAristiaAman”