Ce mai scoate Ford Craiova pe porțile uzinei: 680 de șomeri „voluntari”

 

Declaratia oficiala a Ford Romania cu privire la programul de incetare voluntara a contractelor individuale de munca pentru aproximativ 680 de angajati ai uzinei noastre din Craiova:
„In timp ce B-MAX continua sa fie unul dintre cele mai bine vandute modele ale segmentul B-MAV, piata auto din Europa ramane la un nivel scazut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoita anul acesta sa-si intrerupa productia pentru un numar semnificativ de zile, atat in sectia de asamblare vehicule cat si in cea de productie motoare.
Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova si pentru a avea control asupra costurilor operationale, este necesara luarea de masuri suplimentare pentru a ajusta volumele de productie la cererea actuala a pietei. Acest lucru necesita si o reducere a fortei de munca.
Ca urmare, Ford Romania implementeaza un program de incetare voluntara a contractelor individuale de munca ce vizeaza aproximativ 680 de angajati din cadrul uzinei noastre. Toti angajatii fabricii din Craiova se pot inscrie in acest program pana la data de 18 decembrie 2014. In acelasi timp, vor incepe consultarile cu sindicatele in legatura cu posibila concediere pe motive economice, in cazul in care prin incetarile voluntare nu va fi atinsa tinta de reducere de personal.
Prin aceste masuri se urmareste folosirea optima a fortei de munca ramase la Craiova si indeplinirea conditiilor actuale de productie si cele preconizate, in timp ce Ford continua sa caute oportunitati pentru producerea unui al doilea autovehicul la Craiova.

Incepand cu anul 2008 cand a fost preluata uzina, Ford a transformat Craiova intr-una dintre cele mai moderne facilitati de productie din Europa, investind peste 1 miliard de Euro in tehnologii avansate ce permit fabricii sa construiasca modele inovatoare precum Ford B-MAX si motorul de 1,0-litri EcoBoost, castigator al premiului Motorul International al Anului 2014, pentru a treia oara consecutiv.”