CCTD: Simpozion de sculptură pe Velodromul din Parcul Romanescu

velodrom romanescu.jpg CCTD: Simpozion de sculptură pe Velodromul din Parcul Romanescu poze

Casa de Cultură ’’Traian Demetrescu’’ şi Primaria Municipiului Craiova organizează, în perioada 01- 31 august 2013, Simpozionul Naţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene’’ ediţia I.
Evenimentul se va desfăşura pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu’’. Lucrările prezentate în cadrul simpozionului vor fi realizate din marmură de Ruşchiţa.
Participanţii ediţiei I sunt şapte sculptori din Craiova, Târgu-Jiu, Timişoara şi Bucureşti. Este vorba despre:
– Marcel Voinea
– Emilian Popescu ( Curator Simpozion)
– Alin Totescu
– Paul Popescu ( Coordonator Simpozion)
– Valentin Duicu
– Soponariu Vasile
– Eugen Barzu
Parteneri în acest proiect sunt Direcţia Judeteană pentru Sport şi Tineret Dolj, R.A.T Craiova, R.A.A.D.P.F.L Craiova, SC Salubritate Craiova SRL, Compania de Apă Oltenia, Uniunea Artiştilor Plastici Romani-filiala Dolj şi RECON SA ( sponsor oficial)
Simpozionul Naţional de Sculptură ”Drumuri Brâncuşiene” se adresează sculptorilor profesionişti (licenţiaţi în sculptură), din România, membri ai U.A.P.R., cu activitate recunoscută în sculptura monumentală de for public şi cu experienţă de minim trei simpozioane naţionle şi/sau internaţionale de sculptură în piatră.
Tema primei ediţii este la libera alegere a participanţilor, în funcţie de dimensiunea şi forma blocurilor de marmură, puse la dispoziţie de organizator.
Lucrările de sculptură monumentală rezultate au menirea de a îmbogăţi spaţiile publice şi de agrement din Municipiul Craiova.

Manager,
Ana- Maria Constantinescu