CCTD: PACEA-Mesaj Universal

Pentru a veni în întâmpinarea copiilor talentaţi ai Craiovei, dornici de a-şi petrece timpul liber într-un mod util şi plăcut, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Craiova, Cercul de Pictură “Junior Art”, Club ARTI Craiova, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Grădiniţa Nr. 43 „Căsuţa cu Poveşti”, Şcoala cu clasele I-VII Izvoare, organizează activităţi interactive de pictură şi dans, cu prilejul Zilei Internaţionale a Păcii, zi dedicată păcii mondiale. Manifestările intitulate generic „PACEA-Mesaj Universal” vor debuta vineri 20 septembrie 2013, ora 11.00, la Sala Vollard cu vernisajul de pictură şi vor continua sâmbătă 21 Septembrie 2013, cu începere de la ora 12.30 pe platoul din Piaţa „Mihai Viteazu” cu Spectacol de dansuri, Expoziţie de Pictură, Activitate de creaţie interactivă pentru micii artişti ai oraşului.
Această zi a fost înfiiţată pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi din şcoli. Această zi se adresează fiecărui om de pe Pământ, din toate sectoarele societăţii – autorităţi, instituţii internaţionale precum Natiunile Unite, organizaţii regionale, organizaţii neguvernamentale nonprofit şi cetăţenilor.
Este o zi în care oamenii reflectează şi visează la un viitor al Păcii, într-o societate lipsită de ură şi violenţă, şi îşi exprimă gândurile şi sentimentele de Pace, pentru Pace prin creaţii artistice sau manifestări pentru a promova Pacea.