CCTD: Depunere de coroane la mormântul lui Traian Demetrescu

depunere coroane Ungureni 3 CCTD: Depunere de coroane la mormântul lui Traian Demetrescu poze
Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a omagiat astăzi, 17 aprilie 2013, 117 ani de la trecerea în nefiinţă a poetului craiovean Traian Demetrescu. Cu această ocazie, managerul instituţiei de cultură, Ana – Maria Constantinescu, a depus coroane de flori la mormântul poetului, situat în cimitirul Ungureni din Craiova.

depunere coroane Ungureni CCTD: Depunere de coroane la mormântul lui Traian Demetrescu poze
„Astăzi este o zi importantă pentru instituţia pe care o conduc şi ne-am gândit să o omagiem ca atare. Pentru prima dată de la înfiinţarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu” am decis, alături de colegii mei, să depunem flori la mormântul artistului, situat în cimitirul Ungureni, pentru a marca trecerea sa în nefiinţă. Acum 117 ani, pe data de 17 aprilie, Traian Demetrescu s-a stins din viaţă, în Bănie. De altfel, mai mulţi craioveni s-au alăturat iniţiativei noastre de a-l comemora pe poet, fiind prezenţi la sediul instituţiei noastre”, a declarat Ana – Maria Constantinescu, managerul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.
Traian Demetrescu, pe numele său complet Traian Rafael Radu Demetrescu, cu pseudonimul literar Tradem, s-a născut pe 3 noiembrie 1866, în Craiova şi a murit pe data de 17 aprilie 1896, în oraşul natal. Încă de pe băncile şcolii a început să scrie poezii, pentru ca în anul 1883, să publice în revista “Literatorul”, editată de Alexandru Macedonski, câteva dintre acestea, printre are “Meditaţiune”, ”Bătrâneţe”, ”Plânsul fericirii”, ”Nenorocire”. Primul volum de versuri al lui Traian Demetrescu, apărut sub pseudonimul, Tradem, a fost prefațat tot de mentorul său, Alexandru Macedonski. După anul 1890 s-a stabilit la București unde a avut diverse colaborări cu presa din capitală. Bolnav de tuberculoză, a fost nevoit să se întoarcă în Craiova, unde a murit la nici 30 de ani. Obiecte personale aparţinând poetului sunt expuse la Casa Memorială Traian Demetrescu, situată pe strada Traian Demetrescu nr. 31.