CCS Craiova: ”Yote Fest!” Craiova 2014 – patru zile de festival, cinci piese de teatru

Atelier de improvizatie si Arta Actorului CCS Craiova: ”Yote Fest!” Craiova 2014   patru zile de festival, cinci piese de teatru poze

Casa de Cultură a Studenților Craiova a organizat în perioada 27 noiembrie 2014 – 01 decembrie 2014 prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova 2014.

Damnatul trupa Microbis Sibiu CCS Craiova: ”Yote Fest!” Craiova 2014   patru zile de festival, cinci piese de teatru poze

Prin organizarea acestui festival CCS Craiova a urmărit dezvoltarea teatrului de amatori în Craiova. Astfel atât studenţii cât şi tinerii craioveni au putut intra în contact cu atmosfera unui festival naţional de teatru destinat mediului studenţesc.

Interviu cu un ego trupa Microbis Sibiu CCS Craiova: ”Yote Fest!” Craiova 2014   patru zile de festival, cinci piese de teatru poze

La prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova 2014 au participat trupe de teatru studențesc de la Casele de Cultură ale Studenților din Craiova și Sibiu.

Pe parcursul celor 4 zile de festival au fost puse in scena cinci piese de teatru. Trupa MICROBIS a CCS Sibiu a venit cu spectacolele „Damnatul” şi „Interviu cu ego”, trupa THEATRON a CCS Craiova a prezentat spectacolele „Ultimul Godot” şi „Maestrul”, în timp ce trupa FACEACT a CCS Craoiva a pus în scenă „Romeo şi Julieta”.  Din programul festivalului a făcut parte şi un spectacol de Stand-up Comedy susţinut de Ada si Geo.

Romeo si Julieta FaceAct CCS Craiova: ”Yote Fest!” Craiova 2014   patru zile de festival, cinci piese de teatru poze

Cu această ocazia CCS Craiova a inaugurat și o nouă sală de spectacole, modernizată în această toamnă cu fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului.

”Sunt de părere că prima ediţie a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” a fost un succes. Pentru noi a fost foarte important să creăm la Craiova un festival de teatru amator destinat studenţilor. A fost un prim pas şi o experienţă extraordinară iar acest lucru ne obligă să continuăm acest festival, iar de la an la an „Yote Fest!” să se dezvolte. Să creştem într-un an cât alţii în şapte!”, a declarat actrița Mirela Găman, directorul  festivalului.

Stand up Comedy Ada si Geo CCS Craiova: ”Yote Fest!” Craiova 2014   patru zile de festival, cinci piese de teatru poze

„Ne bucurăm că am reuşit să organizăm la Craiova acest festival. Principalul obiectiv al instituţiei noastre este să creăm pentru studenti oportunităti de dezvoltare din toate punctele de vedere.”, a declarat Silviu-Ionuț Dumitrache, director CCS Craiova.