CCS Craiova: Seminar cu tematici ONU, pentru tineret

 

Asociația Tineretului ONU Craiova, cu sprijinul Casei de Cultură a studenților, va desfășura un seminar pe teme ONU, pentru tineret. Evenimentul va avea loc vineri, 8 noiembrie, ora 14:00, la Casa de Cultură aStudenților. Ca moderatori și totodată invitați speciali vor veni Eliza Chirilă și Cosmin Chiriță, Delegații de Tineret ai României la Națiunile Unite.
Prin acest eveniment dorim să creștem gradul de conștientizare al tinerilor asupra Organizației Națiunilor Unite. Totodată, dorim să aducem în discuție teme precum: Strategia Națională de Tineret, Legea tinerilor, Chestionarul MYWorld pentru agenda de dezvoltare post-2015, cât și să lansăm discuții și dezbateri libere pe problematici de tineret.

Seminarul se adresează tinerilor interesați și/sau implicați în politicile de tineret la nivel local, cât și în procesul decizional sau pasionați de diplomație.

Ca parteneri în acest eveniment avem Uniunea Studenților din România și Delegații de Tineret ai României la Națiunile Unite, și este organizat în cadrul Festivalului UNIFEST. UNIFEST reprezintă cel mai mare festival studențesc național organizat de Uniunea Studenților din România, începând cu anul 2001.

Asociația Tineretul ONU din România (UN Youth of Romania) este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale căror scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români.