CCS Craiova se prezintă: teatru, foto, muzică şi comunicare pentru studenţi

cerc pr CCS Craiova se prezintă: teatru, foto, muzică şi comunicare pentru studenţi poze

 

Casa de Cultură a Studenţilor a reprezentat, încă de la începuturile ei, un spaţiu al spiritelor tinere şi libere, al culturii autentice, oferind tinerilor o alternativă elevată de petrecere a timpului liber. Cu o istorie egal împărţită între perioada comunistă şi democraţie, CCS Craiova a reprezentat în permanenţă un mediu în care s-au dezvoltat calităţile artistice ale tinerilor studenţi, un teritoriu de manifestare liberă, de experimente culturale şi de promovare şi afirmare a tinerelor talente.

În cadrul instituției sunt organizate, pe secțiuni, o serie de cercuri și cursuri concepute în concordanță cu interesele și aptitudinile studenților, sub atenta coordonare a unor referenţi de specialitate.

foto addict CCS Craiova se prezintă: teatru, foto, muzică şi comunicare pentru studenţi poze

Printre cele mai active cercuri găzduite de Casa de Cultură a Studenților Craiova putem enumera : cercul de teatru, cercul de dans, cercul de artă fotografică, cercul de muzică și cercul de PR (relații publice).

În componența cercului de teatru intră cele două trupe: Theatron și Face Act.

Theatron a debutat în 1985, sub denumirea de ,,Formația de teatru a Casei Studenților din Craiova”, avându-l ca îndrumător pe Ștefan Florescu. Din 1996, trupa a activat sub denumirea actuală.

theatron CCS Craiova se prezintă: teatru, foto, muzică şi comunicare pentru studenţi poze

Scopul trupei THEATRON nu este neapărat acela de a pregăti studenții pentru o viitoare profesie in domeniul artistic, ci de a-i ajuta pe aceștia să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să-și învingă temerile, prin dezvoltarea atitudinii faţă de public, finalitatea fiind o mai bună integrare în societate, după absolvirea studiilor.

Printre piesele de teatru puse în scenă de Theatron putem enumera: „Casa nebunului”, ”Patima roșie”, „În căutarea sensului pierdut”, „Emma”, „Delirîndoi”, „Tabloul”, „Omul de zăpadă”, „Maestrul” sau ”Chunga”.

Cealaltă trupă de teatru care funcţionează în CCS, FaceAct, a debutat în primăvara lui 2013, pe 1 aprilie. FaceAct este o trupă de teatru amator, care are în componență studenți ai Univesității din Craiova, coordonaţi de actrița Mirela Găman.

FaceAct a pornit de la idea formării unei trupe de teatru neconvențional, care, în primul rând, ajută tinerii să se cunoască și să se dezvolte pe plan personal. Improvizaţie scenică, unul dintre atuurile FaceAct, dezvoltă spontaneitatea şi imaginaţia, punând actorii în ipostaze alese de public. Printre piesele montate de FaceAct pe scena Casei de Cultură a Studenților din Craiova se numără: „Art show”, „Crăciun improvizat”, „Pacea cu zmeii” şi „Telecomandați”. Cea mai recentă piesă FaceAct, o adaptare a clasicei „Scufița Roșie” menită să atragă atenţia asupra fenomenului traficului de persoane, a avut premiera pe 27 mai 2014.

Cercul de dans este reprezentat prin trupa Urban Crew, fondată pe 1 octombrie 2013. Street-dance-ul este principalul stil de dans, abordat în general la evenimente precum balurile bobocilor („Toamna studențească”), dar şi cu ocazii precum lansarea primului album al Urban Studio (studioul de întregistrări al CCS) sau EarthHour™ (Ora Pământului) 2014.

urban crew CCS Craiova se prezintă: teatru, foto, muzică şi comunicare pentru studenţi poze

FotoAddict este studioul foto al Casei de Cultură a Studenților din Craiova, amenajat în cadrul cercului de „Arta Fotografică”, lansat în data de 25 Octombrie 2013 și coordonat în prezent de Alex Stroe. Obiectivul acestui cerc este să sprijine cât mai mulţi tineri pasionați de arta fotografică, să-i îndrume si să-i pregătească pe cei ce vor să descopere tainele fotografiei. Cele mai importante activități ale cercului sunt cursurile de fotografie. Trebuie menţionată participarea la Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor, găzduit de Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș, unde Teo Perieteanu, participantă a cursului de formare, a obținut locul II la concursul fotografie, secțiunea Foto-Umor.

Urban Sound este numele studioului de înregistrări din cadrul cercului de muzică, coordonat de muzicianul Cristi Udrea. Trupelor studențești sau soliștilor vocali-instrumentali le sunt puse pun la dispoziție cele mai noi tehnologii, pentru întregistrarea şi prelucrarea pieselor, ajutându-i astfel să pătrundă cu ușurință pe piața muzicală. „Student Studio” a fost cel mai important proiect al Urban Sound, un proiect în urma căruia au devenit cunoscuși o serie de artiști precum: Liuba, Oase, MCA, TaSe și IuLyNess, The Richards, EMA, Kraftu, Fără Titlu, Alina Amon și Mihaela Pătran. Student Studio s-a  finalizat, în decembrie 2013, prin lansarea unui audio CD.

Cercul de PR (relații publice) are în componența sa persoane pasionate de domeniul Comunicării și al Relațiilor Publice. Cercul de PR desfășoară activități de promovare a cercurilor mai sus enumerate, sporind astfel vizibilitatea instituției în mediul studențesc şi nu numai.