CCS Craiova: Premianţii ediţiei a treia a Festivalului de Poezie „Alexandru Macedonski

festivalAM phixr CCS Craiova: Premianţii ediţiei a treia a Festivalului de Poezie „Alexandru Macedonski poze

În perioada 15 – 17 noiembrie 2013 în organizarea Casei Studenţilor din Craiova a avut loc a treia ediţie a Festivalului de Poezie „Alexandru Macedonski” format dintr-un concurs de grupaje de poezie, lecturi, dezbateri si mese rotunde. Concurentii au fost autori cu vârsta de sub 27 de ani ce nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor. Juriul a fost compus din profesori universitari, tineri scriitori si poeţi craioveni.
Deschiderea festivalului a avut loc vineri,15 noiembrie 2013. La acest festival s-au numărat printre invitații speciali: Rita Chirian (președintele Uniunii Scriitorilor din Sibiu), Ariana Bălașa, Gabriela Gheorghișor, Daniela Micu, Luiza Mitu, Ionel Ciupureanu, Aurelian Zisu, Mihai Ene, Gabriel Nedelea.
Sâmbătă, în foaierul CCS Craiova, s-a format masa rotundă, unde a avut loc lansarea volumului Poezia Viitorului de Alexandru Macedonski, urmată de lectură publică.
Duminică, 17 niembrie 2013, s-a desfășurat festivitatea de premiere, laureații concursului au susținut o lectură publică, urmată de festivitatea de închidere a festivalului.
Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul a acordat următoarele premii:
Marele premiu „ Alexandru Macedonski ” – 600 lei câștigat de Vlad Pojoga
Premiul I – 400 lei câștigat de Livia Moreanu
Două premii II – 300 lei câștigate de Coman Daniel și Șerban Anca
Două premii III – 200 lei câștigate de Lazara Elena Gabriela și Cătălina Stanislav
Menţiuni – Cărţi, reviste Pena Victor Dumitru, Sînziana Sipos, Bodnaru Alexandra
Premiul Mozaicul câștigat de Maria Dinu