CCS Craiova: „Face Act Summer 2014” – Teatru amator cu statui vii, organizat de CCS Craiova

 

Statui vii în Piaţa Mihai Viteazul la Zilele Craiovei 2013 1 CCS Craiova: „Face Act Summer 2014”   Teatru amator cu statui vii, organizat de CCS Craiova poze

În perioada iulie – august 2014, la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova se va desfăşura proiectul de teatru amator „Face Act Summer 2014”, un eveniment care îşi doreşte să promoveze arta dramatică în rândul studenţilor şi al tinerilor din oraş.

„Face Act Summer 2014 este un proiect prin care dorim să aducem teatrul în stradă sau în spaţii neconvenţionale, precum Parcul Nicolae Romanescu sau Piaţa Mihai Viteazul. Printre evenimentele proiectului putem menţiona o expoziţie de statui vii, care sperăm să-i surprindă plăcut pe craioveni, prin impactul vizual puternic. Chiar dacă Face Act Summer 2014 este la prima ediţie, actorii noştri sunt familiarizaţi cu astfel de evenimente, întrucât trupa Face Act a participat cu reprezentaţii asemănătoare şi la Zilele Craiovei, în 2013. De altfel, obiectivul nostru final este de a contribui la transformarea Craiovei într-o adevărată capitală culturală europeană”, ne-a declarat actriţa Mirela Găman, coordonatoarea trupei Face Act.

Statui vii în Piaţa Mihai Viteazul la Zilele Craiovei 2013 2 CCS Craiova: „Face Act Summer 2014”   Teatru amator cu statui vii, organizat de CCS Craiova poze

FaceAct a debutat în primăvara anului trecut, pe 1 aprilie 2013, ca o trupă de teatru amator, având în componență studenți ai Univesității din Craiova, de la diferite specializări. Scopul trupei este de a ajuta tinerii să se cunoască și să se dezvolte pe plan personal, prin improvizaţie şi mişcare scenică. Printre spectacolele puse pe scena Casei de Cultură a Studenților din Craiova se numără: „Art Show”, „Crăciun improvizat”, „Dincolo de cuvinte”, „Pacea cu zmeii”, „Telecomandați” și, cel mai recent, „Scufița Roșie”.