Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: „Un bilet în ţara de dincolo de Copy/ Paste – live expo & dada performance”

Radio România Oltenia Craiova vă invită sâmbătă, 6 februarie, începând cu ora 19:00, la „Un bilet în ţara de dincolo de Copy/ Paste – live expo & dada performance”. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea curentului cultural Dada, care, oficial,  a fost înființat în Zürich, la 6 februarie 1916 de poetul de origine română Tristan Tzara şi este dedicat baronesei Elsa von Freytag-Loringhoven (1874 – 1927) poetă, performance artist, artist vizual, designer, troublemaker.

Elsa von Freytag-Loringhoven este considerată precursoarea mişcării dada, supranumită „Mama Dada” sau „Dada înainte de Dada”.

dada tradem Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: „Un bilet în ţara de dincolo de Copy/ Paste – live expo & dada performance” poze

Conceptul performance-ului, costumele şi coordonarea artistică îi aparţin artistului performer Irinel Anghel:Imaginația trăiește în Țara de Dincolo de Copy/Paste. Noutatea se naște din refuzul imitației. Iar evoluția e posibilă numai prin experiențe extra-ordinare, acele „anomalii” sau „rebuturi” ale fabricii de standarde”.

Pentru cei care au cunoscut-o, Elsa a fost „Dada în carne și oase”. Și-a trăit viața ca pe un proiect artistic dedicat eliberării de convenții și a injectat astfel spiritul Dada în existența sa de zi cu zi și a celor cu care a intrat în contact. După 100 de ani, avem șansa să înțelegem un artist precum Elsa von Freytag-Loringhoven, să primim mesajul ei de asumare a libertății, de expansiune și dedicare pentru arta vie, pentru ficțiunile reale pe care le putem declanșa și experimenta în viața de zi cu zi.

Performance-ul este realizat împreună cu Luiza Mitu, Daniela Ionescu, Andrada Băleanu, Irina Maria Niţu, Andra Radu, Eliza Maria Voinea, Laura Dobrică, Ioana Stama, Roberta Ionescu, Ela Stoica.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.