Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Prima întâlnire din cadrul proiectului lunar „Imago texte” – invitat prozatorul Augustin Cupşa

 

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită vineri, 5 februarie 2015, ora 18:00, în Salonul Medieval, la prima întâlnire din cadrul proiectului lunar „Imago texte”, o continuare a proiectului „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”. 

„Imago texte” s-a născut de la ideea metamorfozelor pe care un text le suferă în procesul de creştere şi dezvoltare a conţinutului până la desăvărşirea propriei forme.

Invitatul primei întâlniri din anul 2016 este prozatorul Augustin Cupşa. Întâlnirea va fi moderată de Petrişor Militaru

imago texte Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Prima întâlnire din cadrul proiectului lunar „Imago texte”   invitat prozatorul Augustin Cupşa poze

Augustin Cupşa s-a născut pe 10 ianuarie 1980, la Craiova. Este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie; în prezent este medic rezident (Psihiatrie – Spitalul Clinic „Al. Obregia”). A debutat cu versuri în revista „Ramuri”, în anul 2004, şi în anul 2005, cu volumul de versuri „Prezent compus/ recompus”, Editura Convorbiri Literare. În anul 2006 i-a fost acordat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj la Concursul Naţional de Scenarii HBO-TIFF. Romanul său, „Perforatorii”, a obtinut Premiul pentru Proza la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2005 si a fost laureat la Concursul de debut al Editurii Cartea Romaneasca pe anul 2005, premiul „Petre Pandrea” şi premiul revistei „Ramuri”.
În 2011, Augustin Cupsa este câştigătorul concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, cu volumul de proză scurtă „Profesorul Bumb si macii”. Ed. Cartea Românească. În 2013 publică volumul de proză „Marile bucurii şi marile tristeți”, Ed. Trei.

Intrarea publicului este liberă.