Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Poveștile noastre, povestea Craiovei cu scriitorul Florin Logreșteanu

 

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează miercuri, 24 august 2016, ora 19:00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei”. Invitat este scriitorul și profesorul Florin Logreșteanu (alis Radu Scorojitu), care va depăna povești despre Craiova de altădată, așa cum a văzut-o cu ochi de copil, de adolescent, de tânăr și apoi de matur, întâmplări – mai mult sau mai puțin personale – în care se vor oglindi însă și imaginea de altădată sau mai recentă a orașului și schimbările prin care acesta a trecut. După expunerea sa, care va cuprinde referiri la personaje și repere ale urbei din alte vremuri, Florin Logreșteanu va răspunde întrebărilor și va dialoga cu cei interesați. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

afis florin logresteanu Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Poveștile noastre, povestea Craiovei cu scriitorul Florin Logreșteanu poze

Florin Logreșteanu, alias Radu Scorojitu, este scriitor și profesor de literatura română și universală la Colegiul Național„Elena Cuza” din Craiova.Născut la 14 mai 1948, la Sibiu, a absolvit Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Bănie și Facultatea de Filologie din cadrul Universității craiovene (1972). În 1984 a obținut titlul de doctor în filologie la Centrul de Cercetări Etnologice și Dialectologice din București cu teza „Terminologia medicală populară. Polisemantism si expresivitate”. A debutat literar în 1974, în revista Luceafărul, iar în volum în 1977 cu o culegere de nuvele, „Răspântia păsărilor” (ed. Albatros). A publicat de atunci mai multe romane: „Trepte” (1989), „Inseparabili” (1995), „Labirinturi” (2003), „Casa cu iederă” (2010), „Puzzle” (2013). Este, din 1999, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.