Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Poveștile noastre, povestea Craiovei cu dr. Rodica Mixich

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează joi, 21 aprilie 2016, de la ora 18:00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei”. Invitată este dr. Rodica Mixich, specialistă în medicină de laborator, dar și în emigrația italiană din Oltenia. Aceasta va povesti cum a venit în Craiova, va evoca figuri ale unor doamne venerabile ale urbei din acele vremuri, va aminti despre neamul de preoți bănățeni din care se trage și care au cunoscut un membru al familiei Mihail, dar va vorbi și despre emigrația italienilor veniți să lucreze pe marile moşii din Oltenia ca muncitori agricoli, începând cu anul 1883. Rodica Mixich a susținut, în 2009, un doctorat cu titlul „Genealogie şi demografie istorică în comunităţile catolice din sud-vestul României” și, cu ocazia documentării, a găsit în arhive numeroase informații despre italienii stabiliți la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX în Craiova și în localități din împrejurimi: Cernele, Breasta, Șimnic, Işalniţa, Bucovăț, Balta Verde, Terpezița, Izvoru Rece.

afis Rodica Mixich Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Poveștile noastre, povestea Craiovei cu dr. Rodica Mixich    poze

După expunerea sa, Rodica Mixich va răspunde întrebărilor și va dialoga cu cei interesați. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.