Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Lansarea volumului „Proza fantastică românească sub comunism” de Eleanor Flaminia Mircea

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită luni, 22 februarie 2016, ora 17:00, în Salonul Medieval, unde va avea loc lansarea volumului „Proza fantastică românească sub comunism” de Eleanor Flaminia Mircea. Volumul a apărut la Editura Fundației pentru Studii Europene, Cluj-Napoca, 2015 şi este, la origine, teza de doctorat a autoarei, susţinută în 2012 la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova, sub coordonarea profesorului universitar doctor  Eugen Negrici.

Eleanor Mircea coperta Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Lansarea volumului „Proza fantastică românească sub comunism” de Eleanor Flaminia Mircea poze

Vor vorbi despre carte: Sergiu Mişcoiu – conferenţiar univ. dr. habil. la Facultatea de Studii Europene, Clauj-Napoca şi drd. Maria Dinu.

Eleanor Flaminia Mircea (n. 13 iunie 1978) este doctor în filologie (2012) și profesoară de limba enleză în învățământul liceal craiovean. În 2000 a câștigat premiul revistei „Familia” la Concursul Național de Poezie „Ovidiu Hulea” (Aiud) și a participat la colocviile naționale studențești de critică literară de la Iași și Sibiu. A publicat poeme și articole în mai multe reviste de cultură din țară: „Familia”, „Mozaicul”, „Ramuri”, „Scrisul românesc” etc. Este colaboratoare a revistei „Mozaicul”.

Volume publicate: „Eram bătrână și-am murit” (versuri, Editura Aius PrintEd, 2015).

Intrarea publicului este liberă.