Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova: Primul Festival Internațional de Sound & Slam Poetry din România

La Craiova va avea loc primul Festival Internațional de Sound & Slam Poetry din România

 

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, în parteneriat cu Filiala de Traduceri Literare – București a „Uniunii Scriitorilor din România” şi sub egida Asociaţiei „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Sound & Slam Poetry din România, o premieră pentru țara noastră, un eveniment de pionierat ce se va desfășura între 16 și 19 octombrie 2014 la Craiova.

Afis Slam poetry Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova: Primul Festival Internațional de Sound & Slam Poetry din România poze

La Festival participă poeți din străinătate și din țară, ce vor susține recitaluri de poezie sonoră și poezie slam : Katarzyna Bazarnik și Zenon Fajfer (ambii din Polonia), Angyal Gyula (Ungaria), Tobias Kunze (Germania), Claudio Pozzani (Italia), Claus Ankersen (Danemarca), Philip Meersman (Belgia) și Peter Waugh (Marea Britanie / Austria). Surpriza o constituie muzicianul Michael Fischer (Austria), un original instrumentist specializat în improvizație (Austria), care lucrează nu numai cu muzicieni, dar și cu poeți, dansatori, etc. Din România iau parte poetele Iulia Militaru și Anca Bucur, poeții Felix Nicolau, Peter Sragher, precum şi poeţii olteni.

Festivalul va organiza și patru ateliere de sound poetry, slam poetry și performance poetic, în care elevii, studenții și poeții craioveni vor lucra cu poeții Peter Waugh, Tobias Kunze, Philip Meersman și Felix Nicolau.  Michael Fischer va conduce un atelier de improvizație muzicală, dar va lucra și cu poeții invitați. Katarzyna Bazarnik va susține o prelegere despre Modernism în literatură la Universitatea  Craiova.

Momentul de vârf al Festivalului va fi performance-ul cu toți poeții invitați, cu elevii, studenții și poeții craioveni participanți la atelierele de creație, cu instrumentiștii  craioveni specializați în improvizația muzicală. Spectacolul va avea loc duminică, 19 octombrie 2014.

Festivalul este sprijinit și de: Opera Română Craiova, Institutul Polonez, Institutul Maghiar, Goethe-Institut, Institutul Italian de Cultură, Danish Arts Foundation, Instituția Cancelarului Austriei, Universitatea din Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.