Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova: Conferință despre Steampunk la Tradem

Conferință despre Steampunk la Tradem. Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează vineri, 20 mai 2016, ora 18:00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului lunar „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoții Manifestate”. Invitat este scriitorul Florin Pîtea, care va susține conferința„Steampunk. Istorii alternative şi revoluţii industriale imaginare”. Întâlnirea va avea loc în Salonul Medieval al instituției și va fi moderată de Petrișor Militaru. Despre invitat și scrierile sale va vorbi și un cunoscător al fenomenului science-fiction: Viorel Pîrligras. La finalul conferinței, va fi lansat cel mai recent volum publicat de Florin Pîtea, Cartea cu scoarțe de argint, ferecate (Vol. I: Delirul încapsulat), apărut la Editura Crux Publishing, în 2015, volum emblematic pentru literatura Steampunk din România, iar autorul va oferi autografe celor interesați. Intrarea publicului este liberă.

afis taifasuri florin pitea  Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova: Conferință despre Steampunk la Tradem poze

Florin Pîtea (n. 18 august 1971, Câmpina) scrie literatură științifico-fantastică, este lector universitar și realizator de emisiuni TV. A debutat în septembrie 1992 în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice Anticipația și a contribuit ulterior cu proză scurtă, articole, eseuri și interviuri la periodice dedicate literaturii SF. A publicat povestiri în numeroase antologii de gen, dar și volume personale: proză scurtă, monografie, roman, nonficțiune. A primit premii la concursuri SF, iar din 2007 ține online jurnalul public de idei Țesătorul, în cadrul căruia a postat schițe, fragmente de roman, știri, eseuri, precum și peste 400 de cronici de carte. Este doctor în filologie engleză din 2011, când și-a susținut teza „Art Wasn’t Quite Crime”, dedicată curentului literar (post)cyberpunk.