Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Deschiderea expoziţiei de pictură „Galaxia iubirii” a Eugeniei Dumitriu

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită joi, 19 noiembrie 2015, ora 19:00, la deschiderea expoziţiei de pictură „Galaxia iubirii” a Eugeniei Dumitriu. Va vorbi despre  expoziţie profesor Magda-Buce Răduţ.

Eugenia Dumitriu este născută în municipiul Roşiorii de Vede, Teleorman. În anul 2003 emigrează în Spania şi se stabileşte la Madrid. Aici se implică activ în viaţa culturală a oraşului. Este membrăa„Asociacion Nacional Espanola de Artistas Carmen Holgueras”, din Madrid, unde participă cu expoziţii colective, a portalului pentru artiştii plastici din Spania „Arteinformado” şi a grupului internaţional din Madrid „Arte Total”, condus de poetul spaniol Antonio Ruiz Pascual. Obţine numeroase premii la concursurile naţionale de pictură din Madrid, în special în cadrul concursului „Certamen Carmen Holgueras”. Artele plastice le învăţă în atelierul pictoriţei spaniole Carmen Holgueras.

Galaxia iubirii 60x80 Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Deschiderea expoziţiei de pictură „Galaxia iubirii” a Eugeniei Dumitriu poze

Eugenia Dumitriu are o activitate bogată şi în domeniul literar. Debutează ca poetă în cartea „Zodia Harfei”, în anul 1995. A colaborat la revistele de cultură „Lyceum”, „Ramuri”, „Tomis”. A fost timp de cinci ani corespondent din Spania pentru revista „Contemporanul” din Bucureşti.

 

Intrarea publicului este liberă.