Casa de Cultură „Traian Demetrescu”: Concurs de eseuri cu tema „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”

 

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova lansează concursul de eseuri dedicat liceenilor şi studenţilor, cu tema „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”

Sigur ştii că municipiul Craiova se află înscris în cea mai provocatoare şi onorantă competiţie din întreaga sa istorie culturală. Ştim că susţii oraşul nostru în demersul său de a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Este competiţia noastră, a tuturor oltenilor. Ştim că vrei să te implici activ în acest demers. Acum ai ocazia să vii alături de oraşul nostru. Avem nevoie de energia ta, de ideile tale, de creativitatea ta. Dacă eşti elev de liceu, sau student (indiferent de ciclul de studii) spune-ne într-un eseu de maxim 2 pagini redactat în limba română (TNR 12, spaţiat la 1,5 rânduri) cum vezi Craiova în rolul de capitală a culturii europene. Spune-ne care sunt, în opinia ta, direcţiile de dezvoltare culturală viabilă ale oraşului şi ale regiunii, propune manifestări, programe şi proiecte!

Expediază eseul tău pe adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova (str. Traian Demetrescu nr. 31) până cel târziu 5 aprilie 2014 (data Poştei), sau îl poţi aduce personal la sediul instituţiei, până pe 10 aprilie 2014. Plicul pentru concurs nu va purta semnătura autorului, ci un moto. Plicul cu eseul va conţine încă un plic închis, care va avea acelaşi motto, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, instituţia unde studiază, vârsta, adresa şi numărul de telefon.

Premiile acordate vor fi de 500 de lei (locul I), 300 de lei (locul II) şi 200 de lei (locul III), la fiecare categorie (liceeni, respectiv studenţi). Juriul va fi alcătuit din Vlad Drăgulescu (manager al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova şi preşedinte al Asociaţiei „Craiova Capitală culturală Europeană 2021”), Adriana Teodorescu (manager al Teatrului pentru copii şi tineret „Colibri” din Craiova şi vicepreşedintă a Asociaţiei „Craiova Capitală culturală Europeană 2021”) şi Cosmin Dragoste (manager al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova).

Premierea eseurilor va avea loc pe 15 aprilie 2014, care este şi Ziua Internaţională a Culturii. Toţi cei care vor trimite eseuri, vor primi diplome de participare. Pe lângă premiile acordate, cei mai inovativi concurenţi vor avea ocazia de a fi alături de instituţiile de cultură din Craiova în proiecte şi programe viitoare, pentru obţinerea titlului de „Capitală Culturală Europeană 2021”.

Noi toţi suntem „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”