Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu”: Atelier cu mărțișoare de dar al elevilor de la „Buzești”

 

Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu” marchează ziua de  I Martie printr-o acţiune pentru elevi organizată în Galeria Vollard a instituţiei, cu începere de la ora 14:00 . Elevii clasei a III- a E , de  la Colegiul National Fraţii Buzesti din Craiova, vor confecţiona mărţişoare şi felicitări, pe care, împreună cu o floare, le vor dărui doamnelor şi domnişoarelor care trec pe stradă, în faţa Casei de Cultură sau pe alte străzi din Centrul vechi.

martisoare tradem Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu”: Atelier cu mărțișoare de dar al elevilor de la „Buzești” poze

Elevii vor veni însoţiti de cele doua doamne învatatoare, Elena Constantin si Angela Popescu.

Atelierul va fi coordonat de muzeograful Gima Lila  de la Sectia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei,care, înainte de a începe lucrul, le va vorbi copiilor despre tradiţia şi semnificaţia mărtişorului în cultura românească, precum şi despre obiceiurile care încă se păstrează în anumite zone din ţară.

Obiectivele  acestui atelier de creaţie sunt, pe lângă acela de a îi invăţa pe elevi lucruri legate de simbolul mărţişorului, să le stimulăm creativitatea prin exersarea unor tehnici de lucru manual şi să le cultivăm deprinderi  de socializare, prin gestul de a oferi un cadou, însoţit de o urare, celor care îl vor primi.