Carlo Colombara, la Opera Română Craiova

 

Reprezentația spectacolului „Don Giovanni”îl va avea drept cap de afiș pe celebrul bas italian.

 

 

Opera Română Craiova deschide stagiunea 2018-2019 cu o reprezentație specială a spectacolului „Don Giovanni” programat pentru data de6 octombrie 2018, de la ora 19.00, la Cercul Militar,reprezentație carese bucură de o distribuție de excepție.

 

Invitatul special Carlo Colombaravainterpretarolul titular, iarsopranaitaliană Elena Lo Forte va da viațăDonnei Elvira.Alături de alțitreisoliștiinvitațiFrancesco Baiocchi (Leporello), KakhaberShavidze (Il Commendatore) și Alessandro D’Acrissa (Don Ottavio),Renata Vari, îndrăgitasopranăaOpereiRomâne Craiova,debuteazăînrolul Donna Anna, iar Noemi ModrașiDragoșDrăniceanuvor fi ZerlinașiMasetto,

 

Unul dintre ceimai renumițibașiaizilelornoastre, Carlo Colombaraa urcat pe cele mai importante scene lirice din lume, fiindfrecventinvitat de Covent Garden, Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala di Milano, Wiener Staatsoper și multe, multe altele. Aclamatpentruintensitateamuzicalității sale, faimosulsolistva urca pe scena craioveană, oferind publicului din Româniaprivilegiul de a-lasculta.

 

Cu o voce inconfundabilăși o expresivitateaparte, solistaitalianăElena Lo Forteabordează cu o atentreliefatăforțăun vast repertoriu, fiindbinecunoscutăpe sceneleunorimportanteteatre de operă din Italiașifiindrăsplătită cu aplauzeșipe alte scene europene, darșiîn Asia și America.

 

Cei doi soliști invitați se află pentru prima dată în România. Mult-aşteptata reprezentaţie, care reunește Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, se bucură de prezenţa maestrului Walter Attanasi la conducerea muzicală, de asemenea în dese rânduri invitat al unor companii de operă importante precum Teatro alla Scala di Milano, l’Arena di Verona, Opera di Roma și numeroase altele.

 

Spectacolul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local al Municipiului Craiova.