Care a fost marele minus al vizitei candidatului USR PLUS la Craiova. Încă o filială de partid bosumflată pe conducerea centrală?

După scandalul iscat săptămânile trecute între filiala ALDE Dolj și conducerea centrală a partidului, soldată cu solicitări de demisii, scrisori deschise și demiteri, încă o organizație județeană de partid pare să-și fi retezat relația cu Centrul.

Este vorba despre organizația USR Dolj care a lipsit aproape cu desăvârșire de la întâlnirea cu șeful partidului și, în același timp, candidatul Alianței USR – PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna. Marele minus al vizitei lui Barna la Craiova de ieri a fost prin urmare ca organizație USR Dolj, ai cărei lideri, în frunte cu deputatul Claudiu Prisnel n-au prea fost de văzut în Piața Mihai Viteazul din Craiova la momentul descinderii președintelui USR. Grupul de susținători care l-a întâmpinat pe Barna a fost format, în proporție covârșitoare, de reprezentanți ai PLUS.

Starea de tensiune dintre șeful filialei județene a USR și liderul partidului pare să fi apărut la momentul deja celebrului congres cu vot electronic al USR, Prisnel fiind unul dintre cei care au contestat la vremea respectivă modul de derulare a scrutinului intern al partidului. Deputatul de Dolj a catalogat însă drept o pură „coincidență” lipsa sa de la întâlnirea cu Barna, motivând că, la momentul respectiv se afla la Parlament. Instituție unde, în treacăt fie spus, e coleg chiar cu Dan Barna.

De menționat că vizita președintelui USR la Craiova a fost anunțată presei de pe mailul celor de la PLUS, nu de USR, iar la periplul prin Bănie, cel puțin după știința noastră, Dan Barna nu a călcat pe la sediul organizației sale de partid.