CARAVANA NAȚIONALĂ A VACCINĂRII, #OAMENICAMINE, IA STARTUL LA BUCUREȘTI ȘI VA AJUNGE LA CRAIOVA, SLATINA ȘI PITEȘTI

 

 

 • Prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată și susținută de mediul privat din România, pleacă din București, joi, 11 noiembrie, de la Universitatea Națională de Aparare ‚”Carol I”.
 • Craiova, Slatina și Pitești vor găzdui timp de câte două zilecaravana #OAMENICAMINE. Locuitorii din Dolj, Olt și Argeș au ocazia de a participa la sesiuni informaționale, cu caracter educativ, despre importanța, necesitatea și beneficiile vaccinării împotriva virusului COVID -19.
 • Persoanele care doresc să se vaccineze vor putea face acest lucru în centrele din proximitate, deschise special pe timpul caravanei de către Direcțiile de Sănătate Publice județene.
 • Caravana vaccinării în cele trei mari orașe este susținută de CEZ, principalul furnizor și distribuitor de energie electrică din Oltenia.

Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare și dorește să se informeze, este invitată să ia parte la caravana #OAMENICAMINE, care vine special în Craiova (13, 14 noiembrie), Slatina (16,17 noiembrie) si Pitești (20, 21noiembrie). Publicul va putea astfelinteracționa cu reprezentanți ai lumii medicale, profesioniști, medici din comunitățile locale.

Acest demers face parte dintr-o amplă campanie de comunicareintitulată sugestiv, Oameni ca Mine,care este inițiatăde mediul de business din România. Inițiativa vine în completarea tuturor eforturilor depuse de către autoritățile naționale și locale, cu scopul de a responsabiliza și conștientiza asupra vaccinării împotriva virusului COVID – 19.

„Campania de vaccinare este despre fiecare dintre noi, despre întreaga societate, iar implicarea mediului de afaceri în promovarea mesajului nostru nu este doar un gest lăudabil, ci un demers profund necesar. Salut și susțin organizarea acțiunilor prevăzute în calendarul acestui concept curajos care are ca scop informarea și educarea comunităților asupra beneficiilor vaccinării, soluția sigură și la îndemâna oricui pentru învingerea pandemiei. Lansez cu acestă ocazie invitația tuturor celor care doresc să se alăture mesajelor de responsabilizare pentru atingerea obiectivului prioritar de siguranță publică și încurajarea adresabilității la vaccinare. Este nevoie mai mult ca oricând să dovedim lecția solidarității, pentru binele nostru și al întregii comunități”,a declarat Valeriu Gheorghiță, Coordonator Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinare Împotriva COVID-19.

 

Pânăîn prezent, 25 de companii din diverse sectoare de activitate (servicii de sănătate, financiar, IT, energie, agricultură, retail, transport, producție, construcții, real estate) s-au mobilizat, ca o soluție de urgență față de situația critică pe care o traversează România. De la izbucnirea crizei sanitare în țară, peste 50 000 de persoane și-au pierdut viața în lupta cu virusul.

“Pentru CEZ, oamenii sunt cei mai importanți, iar prioritatea noastră este ca ei sa fie sănătoși și informați corect. Ne-am alăturat campaniei #OAMENICAMINE pentru că dincolo de ce facem fiecare dintre noi în viața profesională, toți avem dreptul de a fi informați și de a lua cea mai bună decizie pentru sănătatea noastră. Ne bucurăm că ajungem în 3 dintre județele în care ne desfășurăm activitatea, acolo unde comunitatea locală este formată din oameni de-ai noștri”, a declarat Ondrej Safar,CEO CEZ România.

„Am lansat de urgență această campanie ca să reconstruim împreună speranța națională și empatia în societate. Oamenilor le lipsește încă informația corectă, iar societatea este cuprinsă de un bombardament de mesaje neverificate, din surse incerte. Asistăm la o epidemie de neîncredere și de știri false, periculoase, care trimit oamenii în secțiile ATI. Pe acestea trebuie să le combatem’’, a adăugat Ionuț Stanimir, expert Marketing și Comunicare, inițiator al apelului la mobilizare.

Înainte de lansarea campaniei, a fost realizat un studiu național despre percepția publică asupra vaccinării. Cercetarea a fost întreprinsăîn luna octombrie de către INSCOP Researchîn rândul a 2800 de respondenți, dintre care 900 de persoane nevaccinate. Mai jos, câteva dintre concluziile desprinse în urma interviurilor cu persoanele nevaccinate. Aceste rezultate au arătat și direcția în care a fost abordatăcampania de comunicare.

 • 80% VOR SĂ AFLE MAI MULTE DATE DESPRE VACCIN
 • 72% SPUN CĂ SE VOR VACCINA DUPĂ CE VOR AFLA MAI MULTE DESPRE VACCIN
 • 70% SE VOR VACCINA DACĂ AUD MAI MULȚI DOCTORI VORBIND
 • 57% AR PARTICIPA LA SESIUNI ONLINE DE INFORMARE DESPRE VACCINARE
 • 70% CRED CĂ SUNT GRAVE COMPLICAȚIILE CARE POT APĂREA POST-COVID
 • 65% SUNT ÎNGRIJORAȚI DE CREȘTEREA NUMĂRULUI DE DECESECAUZATE DE COVID – 19
 • 50% CRED CĂȘANSELE SĂ SE ÎMBOLNĂVEASCĂ SUNT MARI

 

În fiecare oraș, Caravana va debuta cu o conferință de presă la care vor lua parte reprezentanți din sfera medicală, medici de la spitalele din județe, medici de familie, dar și reprezentanți ai autorităților naționale și locale. În timpul Caravanei vor rula pe ecrane filme cu conținut educațional și de încurajare a vaccinării: Profesorul de Sănătate, interviuri cu medici, personal administrativ și medical, epidemiologi, personalități din industria de televiziune și showbiz, influenceri, dar și filme realizate în secțiile de Terapie Intensivă.

Contact presă:

Monica Ioniță

Director Campanie