CAO: Se extinde reţeaua de apă în Dăbuleni, Călăraşi şi Bechet

SED.DESCHIDERE cl11 CAO: Se extinde reţeaua de apă în Dăbuleni, Călăraşi şi Bechet poze

Compania de Apă Oltenia SA implementează proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune (FC) prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 1.

Contractul de Lucrări CL11, având ca obiect Surse de apă, extinderi rețea de apă și rețea nouă de canalizare în Dăbuleni, Călărași și Bechet, va fi semnat joi, 12 septembrie, cu un consorțiu format din FIN CONSTRUCT SRL – OPRA CONSTRUZIONI SRL.

Contractul are o valoare de 35.373.618,53 lei, fără TVA și o durată de execuţie de 12 luni, începând cu data semnării contractului.

Investiţiile derulate în cadrul CL11, în domeniul alimentării cu apă, vizează extinderea rețelei de distribuție a apei potabile în Călărași, pe o lungime de aprox. 11 km, fiind prevăzute 383 de noi branșamente la consumatori.

In cadrul aceluiași contract, sistemul centralizat de canalizare menajeră va fi extins în orașul Dăbuleni pe o lungime totală de aprox. 45 de km, reprezentând un număr de 1.496 de racorduri la consumatorii finali. În localitatea Călărași, rețeaua de canalizare a apelor uzate menajere va fi extinsă pe o lungime de aproape 20 de km, fiind prevăzute 254 de noi racorduri, iar în localitatea Bechet rețeaua se va extinde pe o distanță de 15 km, urmând a fi executate 409 racorduri.

La această dată, au fost semnate 12 din cele 13 contracte de lucrări din cadrul proiectului, însumând o valoare totală de 377 008 931 lei, fără TVA. Contractul de lucrări CL9, având ca obiect ”Rețele apă în Ciupercenii Vechi, aducțiune apă de la Calafat, gospodărie apă, rețea canalizare, colector de transfer de la Calafat”, este  în evaluare.