CAO: Avarie la Staţia de Captare Calafat. Furnizarea apei oprită

Datorită nivelului scăzut al fluviului Dunărea, fapt ce a produs și o avarie la Stația de captare Calafat, Compania de Apă Oltenia SA este pusă în imposibilitatea de a furniza în mod normal apă potabilă către utilizatorii din Municipiul Calafat. De circa 48 ore personalul companiei lucrează continuu la remedierea avariei și găsirea de soluții pentru reluarea furnizării apei potabile.
Vizavi de comunicatul dat de dl. Primar Mircea Guță în Ziarul de Calafat, în data de 13.08.2013, facem precizarea că Primăria Craiova nu are nici un fel de implicare, Primăria Calafat ca membră a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Oltenia” (ADI) a delegat serviciul public de apă- canalizare către ADI, iar între ADI și CAO a fost încheiat Contactul de delegare a gestiunii serviciilor publice de apă și canalizare nr.122/ 12.05.2009, contract semnat de toți membrii ADI, inclusiv de dl. Primar Mircea Guță în calitate de reprezentant al CL Calafat.
Considerăm că situația existentă în Municipiul Calafat, în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă este una de forță majoră și rugăm Primăria Calafat și Consiliul Local Calafat, în calitate de proprietari ai stației de captare și tratare să ne sprijine în vederea reluării normale a alimentării cu apă potabilă.
Ne cerem scuze utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă potabilă din Calafat pentru disconfortul creat prin această situație de forță majoră. Muțumim pe această cale tuturor celor care au fost implicați alături de noi până acum la normalizarea situației.
CONDUCEREA