CAO: Avarie la conducta de Izvarna pe raza oraşului Filiaşi

caoavarieconductaizvarnaapa CAO: Avarie la conducta de Izvarna pe raza oraşului Filiaşi poze

 

SC COMPANIA DE APĂ OLTENIA anunţă întreruperea alimentării cu apă potabilă în localităţile de pe traseul conductei de transport apă potabilă Izvarna Craiova datorită unei avarii produsă pe această conductă în zona oraşului Filiasi în data de 09.12.2013.
În urmă analizării stării de fapt vor fi luate toate măsurile necesare asigurării serviciului de alimentare cu apă în condiţii normale. SC COMPANIA DE APĂ OLTENIA mulţumeşte utilizatorilor pentru înţelegere şi îşi cere scuze pentru disconfortul creat.

 

Avaria s-a produs datorită gradului avansat de uzură a conductei de transport a apei potabile Izvarna – Craiova care are o vechime de 47 ani, durată medie normată de funcţionare fiind de 25 ani. S-a procedat la întreruperea furnizării apei potabile în localităţile de pe traseul conductei de transport apă potabilă Izvarna – Craiova, după cum urmează:
a) În Judeţul Gorj, în următoarele localităţi:
« Comuna Tismana;
« Comuna Godineşti;
« Comuna Ciuperceni;
« Comuna Câlnic;
« Comuna Teleşti;
« Oraşul Rovinari;
« Comuna Bâlteni;
« Comuna Plopşoru;
« Comuna Brăneşti;
« Comuna Ţânţăreni.
b) În Judeţul Dolj, în următoarele localităţi:
« Oraşul Filiaşi;
« Comuna Brădeşti;
« Comuna Coţofenii din Faţă;
« Comuna Almăj;
« Comuna Işalniţa.
c) În Municipiul Craiova apa potabilă va fi furnizată în regim de restricţie.
Personalul specializat în acest tip de lucrări din cadrul Companiei va depune toate eforturile pentru finalizarea operativă a lucrărilor de remediere a avariei.
S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. atenţionează utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate că, datorită manevrelor de golire şi umplere a conductei de transport apă potabilă Izvarna – Craiova, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.
Compania de Apă Oltenia S.A, prin laboratoarele de specialitate, va monitoriza permanent calitatea apei potabile după repunerea în funcţiune a sistemului public de distribuţie.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere.
CONDUCEREA