CAO: A treia avarie pe conducta de Izvarna. Ar putea afecta presiunea apei în Craiova

S.C. Compania de Apă Oltenia S.A., anunţă întreruperea furnizarii apei potabile în localităţile de pe traseul conductei de transport apă potabilă Izvarna – Craiova, ca urmare a producerii, în data de 25 mai 2015, a unei avarii în zona localităţii Plopsoru, judetul Gorj.
În Municipiul Craiova este posibilă furnizarea apei potabile cu presiune scăzută.
Este a treia avarie produsă în ultimele 10 zile pe conducta de transport a apei Izvarna – Craiova, primele două fiind produse în zona orașului Filiași și remediate operativ de către personalul de specialitate al Companiei.
Cauza producerii acestor avarii este vechimea conductei de transport menționate, precum și condițiile meteorologice din ultima perioadă care au afectat starea solului în zonă.
Conducta de transport a apei Izvarna – Craiova are o vechime de cca. 49 ani iar durata normală de funcţionare este de 25 ani.
Menţionăm faptul că se fac eforturi susţinute din partea S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. pentru remedierea acestei avarii, luând toate măsurile necesare pentru asigurarea serviciului de alimentare cu apă în condiţii normale.
În vederea eficientizării serviciului de alimentare cu apă al Municipiului Craiova, compania și administrația publică locală depun eforturi susținute în vederea realizării, din fonduri stucturale, a obiectivului ,,Alimentare cu apă Izvarna II,,.
S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. mulţumeşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă pentru înţelegere şi îşi cere scuze pentru disconfortul creat.

Vom reveni cu precizări.
Conducerea,