Campionatul Regional de Fotbal Unificat, azi – Sala “Ion Constantinescu”

primaria craiova fatada Campionatul Regional de Fotbal Unificat, azi   Sala Ion Constantinescu  poze

Miercuri, 27 februarie, se va desfăşura Campionatul Regional de Fotbal Unificat în cadrul proiectului Project UNIFY, la Sala Sporturilor “Ion Constantinescu” Craiova, începând de la ora 11.00. Vor participa 4 echipe formate din sportivi cu dizabilităţi intelectuale şi fără dizabilităţi din Craiova, Balș, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin.

Parteneri : Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Mina” – Craiova,
R.A.D.P.F.L Primaria Municipiului Craiova,  Sala Polivalentă Craiova, Sport Club Municipal Craiova,  Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj şi Fundația Special Olympics din România.

Proiectul Project UNIFY este un proiect implementat în România, în 20 de judeţe din tară şi are o finanţare din partea Special Olympics Internaţional cu sprijinul lui Stephanie şi Ray Lane. În cadrul acestui proiect au fost create 40 de echipe de fotbal unificat şi şi-a propus să educe 9000 de elevi din învaţamântul de masă cu privire la modul în care aceștia ar trebui sa se implice în comunităţile din care fac parte.
Programul Sporturi Unificate dezvolăa abilităţi sportivilor cu cerinţe educative speciale şi promovează implicarea lor sociala alături de parteneri fără dizabilităţi pentru a demonstra faptul că în sport nu există bariere.