CampaniaDA. Educația la firul ierbii octombrie – noiembrie 2019, la Calafat

 

71822042 2339778473002613 4663671009793015808 n CampaniaDA. Educația la firul ierbii  octombrie   noiembrie 2019, la Calafat poze

În zilele de 12 și 13 octombrie 2019, Asociația Culturală Philmys desfășoară în Calafat, județul Dolj, episodul al doilea din „CampaniaDa. Educația la firul ierbii” – un proiect cultural-educativ itinerant ce își propune să readucă în atenția elevilor de gimnaziu jocurile offline ca alternativă la timpul liber petrecut predominant în mediul online. Locul de desfășurare va fi Muzeul de Artă și Etnografie din Calafat.

 

 „CampaniaDA. Educația la firul ierbii” propune mai multe activități, printre care reprezentarea unui spectacol interactiv neconvențional de teatru îngemănat cu un spectacol de dans și susținerea a 7 tipuri de ateliere de educație non-formală sub forma unui picnic cultural (Improvizație cu elemente specifice artei teatrale; Expresivitate non-verbală prin dans; Comunicare eficientă; Jocuri offline; Orientare și construcție prin gândire asociativă; Ideograme și origami; Jocuri de precizie, îndemânare și perspicacitate).

În perioada octombrie-noiembrie proiectul va fi implementat în școli din 8 localități din țară: Valea Danului, Corbi și Câmpulung în județul Argeș, Slănic, Vălenii de Munte, Teișani și Măneciu în județul Prahova și Calafat în județul Dolj. În plus, atelierele vor fi derulate și în cadrul Secției de Neurologie Pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia din București. Tot în București va avea loc și o proiecție de film documentar pe tema proiectului, urmată de o dezbatere în cadrul Facultății de Geografie a Universității București.

Proiectul „CampaniaDa. Educația la firul ierbii” este cofinanțat de Administrația Fondului Național Cultural (AFCN). La toate activitățile din cadrul proiectului, participarea va fi gratuită.