Campania “Sport pentru Toți Copiii”/Alexandru Maxim (12 ani – portar CSS Craiova) – “Orice copil este liber să facă mișcare și să aleagă sportul pe care îl iubește”

al6 225x300 Campania Sport pentru Toți Copiii/Alexandru Maxim (12 ani   portar CSS Craiova)   Orice copil este liber să facă mișcare și să aleagă sportul pe care îl iubește pozeAcest reportaj face parte din Campania “Sport pentru Toți Copiii”, desfășurată de cotidianul www.oltenasul.ro,  în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 februarie 2019.

  • Mulțumim sponsorilor: Bacolux Hotels, Casa MariNa, Etico Be Safe Magazinul de Securitate, Ionuț Dincă Studio care au decis, până în acest moment, să susțină acest proiect care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra sănătății copiilor craioveni.

Atunci când pasiunea pentru sport se îmbină cu talentul dar şi cu munca asiduă, orice copil poate deveni un viitor campion. Din rețeta succesului, un alt aspect important se referă la susţinerea necondiţionată atât morală cât şi materială a viitorului campion de către părinţi. Fără doar şi poate, din declaraţiile de până acum ale antrenorilor, părinţilor şi nu în ultimul rând ale copiilor, practicarea unui sport, reuşeşte să îmbunătăţească vizibil dezvoltarea viitorului adult. Şi ce ne-am putea dori mai mult decât să creştem o persoană capabilă, responsabilă care să se poate integra cu uşurinţă în sânul societăţii? Toate acestea pot deveni realitate, mai ales dacă copilulului îi sunt îndrumaţi paşii spre practicarea unui sport.al3 169x300 Campania Sport pentru Toți Copiii/Alexandru Maxim (12 ani   portar CSS Craiova)   Orice copil este liber să facă mișcare și să aleagă sportul pe care îl iubește poze

“Acolo este locul meu, în poartă!”

Unul dintre copiii văzuți deja ca o tânără speranţă de către antrenori şi specialiştii în fotbal este Alexandru Maxim. La numai 12 ani, a reuşit să uimească prin talentul extraordinar pe care îl are, evoluând la Clubul Sportiv Şcolar Craiova. Elev în clasa a V-a, la Şcoala nr. 24, băiatul joacă pe post de portar, reuşind, cu multă siguranţă, să îşi ajute echipa să câştige meciuri importante. Un copil încrezător, Alexandru Maxim reuşeşte zi de zi să exceleze atât în sportul pe care îl practic cât şi la şcoală, obţinând note foarte bune. Cu o privire de învingător, cu un glas blajin dar ferm, băiatul povesteşte cu mândrie despre meciurile cele mai grele în care şi-a făcut datoria, ca de fiecare dată, excelând.

Copilul a fost şi este susţinut să practice fotbal de familie, în special mama, o mare iubitoare a sportului, fiind chiar o fostă sportivă a CSS Craiova, clubul la care evoluează în prezent şi Alexandru Maxim.

“Îmi plăcea ca oricărui copil să joc fotbal, dar la vârsta de  5 ani, mama a aflat că se fac înscrieri la fotbal. Pentru că şi ea a ajucat la acest club, dar la handbal, şi-a dorit foarte mult ca şi eu să fac parte din acest mediu. Încă din momentul în care am intrat pe teren mi-a dorit să joc în postura de portar şi asta mi s-a potrivit cel mai bine. Acolo este locul meu, în poartă! Dacă ar fi să îmi amintesc cele mai frumoase meciuri, să ştiţi că sunt foarte multe, cel mai drag parcă mi-a rămas în inimă cel din 2013, din cadrul unui turneu de la Poiana Braşov, atunci când am reuşit să apăr foarte multe goluri”, a povestit Alexandru Maxim.al2 225x300 Campania Sport pentru Toți Copiii/Alexandru Maxim (12 ani   portar CSS Craiova)   Orice copil este liber să facă mișcare și să aleagă sportul pe care îl iubește poze

Sportivul se vede jucând la Real Madrid

Și pentru că iubește fotbalul cu tot sufletul său de copil, Alexandru Maxim, și-a făcut deja planuri pentru viitor. Extrem de încrezător în propriile forțe, băiatul dorește să urmeze o carieră de fotbalist profesionist și nu oriunde ci la faimoasa echipa spaniola Real Madrid. Fan al fotbalistului David de Gea, băiatul dorește să îi calce pe urme și să devină cel mai bun.  “Iubesc fotbalul și sunt pregătit să fac orice sacrificiu pe care îl implică practicarea acestui sport, pentru a putea să devin cel mai bun. Până acum mi-a ieșit tot ceea ce mi-am propus și nu văd de ce nu s-ar întâmpla așa și în continuare. Știu că va trebui să muncesc mult mai mult pentru a atinge anumite performanțe, dar sunt pregătit atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Nu am avut, până în prezent, nici un meci din care să ies total dezamăgit de prestația mea. Dacă ar fi să îmi amintesc un alt meciul care îmi este cel mai aproape de sufletul meu, acela ar fi cel de anul acesta cu Academia de Fotbal Gică Popescu, unde am evoluat foarte bine, apărând extraordinar  “, a subliniat Alexandru Maxim.

Întrebat ce le transmite copiilor care nu au decis încă ce sport ar trebui să practice, sportivul junior i-a sfătuit: “trebuie să știe că orice copil este liber să facă mișcare și să aleagă sportul pe care îl iubește. Fotbalul este un sport de echipă în care înveți extrem de multe lucruri și poți ajunge profesionist dacă îl înțelegi foarte bine și îl iubești cu adevărat”.

Mult succes, copil formidabil, viitorul sună bine în privința ta!al5 300x146 Campania Sport pentru Toți Copiii/Alexandru Maxim (12 ani   portar CSS Craiova)   Orice copil este liber să facă mișcare și să aleagă sportul pe care îl iubește poze