Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Ştefania Tudor (baschet): “Mi-au spus că nu voi face nimic cu baschetul şi chiar că nu o să reuşesc să ajung la un liceu bun”

t1 165x300 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Ştefania Tudor (baschet): Mi au spus că nu voi face nimic cu baschetul şi chiar că nu o să reuşesc să ajung la un liceu bun pozeAcest reportaj face parte din Campania “Sport pentru Toți Copiii”, desfășurată de cotidianul www.oltenasul.ro,  în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 februarie 2019.

  • Mulțumim sponsorilor: Bacolux Hotels, Casa MariNa, Etico Be Safe Magazinul de Securitate, Ionuț Dincă Studio care au decis, până în acest moment, să susțină acest proiect care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra sănătății copiilor craioveni.

Unul dintre cluburile sportive din Bănie, care oferă cursuri sportive gratuite este şi Clubul Sportiv Şcolar Craiova. Toate amănuntele despre gama variată de cursuri dar şi despre cum se pot înscrie copiii, am povestit într-un reportaj anterior, atunci când am stat de vorbă cu directorul Clubului, Alin Staicu. Copiii selectati, în cadrul acestei campanii, pentru a spune povestea lor minunată au fost aleşi dintre cei mai buni sportivi cu care Craiova se poate lăuda la ora actuală. Binenţeles, lista lor este mult mai mai mare, de altfel, fiecare copil care alege să practice un sport este, din start, un câştigător.t 200x300 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Ştefania Tudor (baschet): Mi au spus că nu voi face nimic cu baschetul şi chiar că nu o să reuşesc să ajung la un liceu bun poze

Ştefania Tudor, puştoaica baschetbalistă care a uimit antrenorii: “Dacă vrei, poţi!”

Una dintre sportivele promiţătoare, aşa cum o descriu speciliştii în acest domeniu, este şi baschetbalista Ştefania Tudor. Puştoaica de doar 15 ani este elevă la Colegiul Naţional Carol I din Craiova şi joacă baschet încă din clasa I.

Dacă în prezent este o tânără speranţă a baschetului craiovean, când era micuţă, tânăra a cochetat o perioadă şi cu baletul dar şi cu badmigtonul. A ales însă să practice baschetul atunci când, în urma unei selecţii în şcoala unde învăţa, a fost aleasă să frecventeze cursurile de baschet, în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Craiova.

“Mi-a plăcut dintotdeauna să practic sport. Orice sport în general, însă baschetul este marea mea pasiune. Jucând tot mai des, am văzut că mă pricep din ce în ce mai bine şi am decis să practic acest sport la nivel de performanţă. Când eram în şcoala generală, cei din jurul meu mi-au spus că nu voi face nimic cu baschetul şi chiar că nu o să reuşesc să ajung la un liceu bun. Ei bine, le-am dovedit că s-au înşelat. Dacă vrei, poţi! Am muncit foarte mult pentru a fi admisă la liceul la care sunt acum, la fel de mult cum muncesc la fiecare antrenament de la baschet. Cred că datorită baschetului am reuşit să mă organizez foarte bine, să îmi fac un plan bine stabilit şi să mă ţin de el”, a povestit Ştefania Tudor.t2 300x200 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Ştefania Tudor (baschet): Mi au spus că nu voi face nimic cu baschetul şi chiar că nu o să reuşesc să ajung la un liceu bun poze

“Pentru a ajunge un mare sportiv este nevoie de o pregătire intensă şi în particular”

Şi pentru că este o tânără care priveşte cu mult optimism spre viitor, Ştefania Tudor îşi doreşte să joace baschet la nivel profesionist o perioadă cât mai îndelungată. Datorită performanţelor sale foarte importante dar şi a modului în care evoluează în cadrul meciurilor disputate, sportiva a fost selecţionată, în cursul anului 2018, să facă parte chiar din lotul naţional al României. Poziţia care o defineşte, în teren, este cea de fundaş, poziţie care i-a adus extrem de multe satisfacţii pe parcursul meciurilor la care a participat.

“Eu pun foarte mare accent pe condiţia fizică, drept urmare şi acasă mă antrenez foarte mult la acest capitol. Trebuie să avem o pregătire fizică foarte bună deoarece cele mai multe meciuri se câştigă pe apărare, nu pe atac.  În plus, pentru a ajunge un mare sportiv este nevoie de o pregătire intensă şi în particular”, a adăugat Ştefania Tudor.

t3 300x200 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Ştefania Tudor (baschet): Mi au spus că nu voi face nimic cu baschetul şi chiar că nu o să reuşesc să ajung la un liceu bun poze

Întrebată care este mesajul care vrea să îl transmită părinţilor care nu şi-au înscris încă copilul să practice un sport, baschetbalista craioveancă a transmis câteva cuvinte calde, din inimă, cu zâmbetul pe buze: “sportul este important pt orice copil, mai ales sportul de echipa te învaţă cum colaborezi la cel mai eficient nivel cu coechipierii, te învaţă cum să te comporţi şi în viaţa de zi cu zi, te învaţă să fii un om bun, te educă. Cu alte cuvinte, sportul în general este foarte important”, a încheiat sportiva de la CSS Craiova.

Ştefania Tudor, o puştoaică de doar 15 ani, pasionată încă de când era doar o fetiţă de baschet, a reuşit, prin propriile forţe să devină o sportivă junioare care promite multe. Cu siguranţă vom auzi acest nume titrat şi de marile ziare sportive, în anii care urmează.