Campania “Sport pentru Toţi Copiii”/ Ştefania Şuţu, handbalistă: “Pur şi simplu iubesc acest sport”

s2 1 225x300 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Ştefania Şuţu, handbalistă: Pur şi simplu iubesc acest sport pozeAcest reportaj face parte din Campania “Sport pentru Toți Copiii”, desfășurată de cotidianul www.oltenasul.ro,  în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 februarie 2019.

  • Mulțumim sponsorilor: Bacolux Hotels, Casa MariNa, Etico Be Safe Magazinul de Securitate, Ionuț Dincă Studio care au decis, până în acest moment, să susțină acest proiect care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra sănătății copiilor craioveni.

Are doar 16 ani şi reprezintă deja o tânără speranţă a sportului craiovean. Ştefania Şuţu, tânăra handbalistă de la Clubul Sportiv Şcolar Craiova, a reuşit performanţe remarcabile pentru o tânără de vârsta ei. În timp ce, cele mai multe fete, din generaţia ei, îşi pierd timpul cu tot felul de nimicuri, Ştefania îşi pune la punct, cu multă muncă şi cu o minte extrem de limpede, viitorul. Se vede înscriind un număr record de goluri în sălile de handbal de renume din lume şi este conştientă că fără multă muncă visul ei nu se va putea îndeplini niciodată.s 1 168x300 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Ştefania Şuţu, handbalistă: Pur şi simplu iubesc acest sport poze

În timpul liber, Ştefania lucrează la condiţia fizică

Ştefania Şuţu are 16 ani şi este elevă în clasa a X –a la Colegiul Naţional Elena Cuza din Bănie. Când avea doar 9 anişori, alături de tatăl ei, susţinătorul numărul 1, a mers pentru prima dată la Clubul Sportiv Şcolar Craiova pentru a se familiariza cu acest sport minunat, handbalul. Tânăra îşi aminteşte şi acum, cu zâmbetul pe buze, emoţiile pe care le-a avut atunci când a păşit pentru prima dată în sala de antrenament. O luptătoare înnăscută, Ştefania şi-a luat în serios această pasiune şi treptat a reuşit să se poziţioneze pe postul de extremă stânga, post care îi vine precum o mănuşă.

„Pur şi simplu iubesc acest sport. Nu mă văd jucând altceva. Handbalul îmi aduce foarte multe satisfacţii fără de care îmi este extrem de greu să îmi imaginez că aş putea trăi. Din fericire, toată familia este alături de mine şi mă susţin cu toţii necondiţionat să îmi urmez visul. În plus, profesorii cât şi colegii îmi susţin această pasiune şi cred şi ei, cu tărie, în ea”, a povestit Ştefania Şuţu.

O tânără talentată, Ştefania este conştientă de potenţialul ei şi pentru asta munceşte în permanenţă pentru a se perfecţiona. În timpul liber, care îi rămâne după şcoală şi antrenamente, tânăra se antrenează intens pentru o condiţie fizică excelentă. Este conştientă că fără o pregătire temeinică, şi la acest capitol, nu va putea să devină ceea ce îşi doreşte: o handbalistă de succes.s5 168x300 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Ştefania Şuţu, handbalistă: Pur şi simplu iubesc acest sport poze

Alternative pentru viitor…

Şi pentru că tânăra are o minte brici se gândeşte deja la viitor. Se vede evoluând din postura de handablistă profesioniste în săli de handbal faimoase din întreaga lume. Se vede înscriind mii de goluri care mai de care mai senzaţioanle şi se vede, nu în ultimul rând, fiind fericită pentru că face ceea ce îi place.

Dar tânăra are şi un plan de rezervă. Cu ochii aţintiţi parcă pentru a putea vedea în viitor, cu faţa concentrată şi parcă cuprinsă de o tristeţe, Ştefania precizează că trebuie să se gândească şi ce va face dacă, însă, nu va mai putea practica handbal.s3 168x300 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Ştefania Şuţu, handbalistă: Pur şi simplu iubesc acest sport poze

„Mă gândesc şi la această posibilitate. Oricând poate apărea vreo accidentare gravă care să mă determine să nu mai practic handbalul la nivel profesionist. În această situaţie, m-am gândit mult la ceea ce aş vrea să fac mai departe. În prezent, oscilez în a urma o carieră în medicină sau una în cadrul forţelor de ordine. Mai am doi ani până să iau o decizie, însă cu siguranţă voi rămâne concentrată şi pe partea de învăţătură pentru că nu ştiu ce îmi va aduce viitorul”, a conchis Ştefania Şuţu.

Şi totuşi, cu un viitor măreţ în faţă, cu o concentarre de invidiat, cu note excelente la şcoală, această tânără sportivă rămâne ununl dintre copiii minunaţi ai Băniei, care îşi doreşte de ziua ei, în dar…. un căţel. Cu un suflet minunat, inocent dar în acelaşi timp plin de ambiţie, Ştefania Şuţu face parte, fără doar şi poate, din categoria sportivilor cu care ne putem lăuda!