Campania “Sport pentru Toţi Copiii”/ Luiza Popescu (tenis de masă): “Daca te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară”

l7 300x210 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Luiza Popescu (tenis de masă): Daca te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară pozeAcest reportaj face parte din Campania “Sport pentru Toți Copiii”, desfășurată de cotidianul www.oltenasul.ro,  în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 februarie 2019.

  • Mulțumim sponsorilor: Bacolux Hotels, Casa MariNa, Etico Be Safe Magazinul de Securitate, Ionuț Dincă Studio care au decis, până în acest moment, să susțină acest proiect care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra sănătății copiilor craioveni.

Indiferent de sportul pe care îl practică copiii şi tinerii craioveni pe care am avut onoarea să-i întâlnim, în cadrul acestei Campanii, cu toţii susţin la unison că sportul le-a schimbat viaţa. Când vorbesc despre sportul preferat, feţele li se luminează instantaneu, privirile devin jucăuşe, iar cuvintele de admiraţie nu contenesc să se oprească. Umitor sau nu pentru cei din afară, aceşti copii şi tineri au şi note excepţionale la şcoală, reuşind să aplice şi în domeniul educaţiei, riguoarea după care se coordonează în sportul pe care îl practică.l6 300x199 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Luiza Popescu (tenis de masă): Daca te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară poze

A început să joace tenis de masă, la vârsta de 11 ani

Luiza Popescu, o tânără craioveancă de 17 ani, o adolescentă superbă, inteligentă şi extrem de talentată, face parte, cu siguranţă, din categoria sportivilor craioveni la început de drum cu care ne putem mândri. Atuul ei este pasiunea pentru tenisul de masă, pasiune care a reuşit să o propulseze în lista celor mai bune jucătoare de tenis din ţară.

Ei bine, dar povestea ei nu a început aşa cum suntem obişnuiţi deja, din fragedă pruncie. Orientarea spre tenisul de masă a avut loc abia la vârsta de 11 ani, o vârstă destul de înaintată pentru debutul în acest sport. Luiza Popescu, printr-o minune, de fapt ajutată de un talent remarcabil şi o muncă asiduă, a reuşit, în doar câţiva ani, să îşi ajungă şi să îşi depăşească colegii. Un drum frumos pe care, cu mare grijă, şi-a cultivat talentul alături de cel mai mare susţinător al ei: tatăl. Marius Popescu a fost cel care i-a îndreptat paşii spre tenisul de masă, fiind şi cel care o susţine necondiţionată să practice acest minunat sport.

l5 240x300 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Luiza Popescu (tenis de masă): Daca te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară poze

Meritele i-au fost recunoscute şi pe plan local şi naţional

În prezent, sportiva se antrenează la Clubul Sportiv Şcolar Craiova având dublă legitimare la SCM Gloria Buzău. De asemenea, sportiva a fost inclusă, anul trecut, datorită numeroaselor meciuri câştigate, în lotul naţional de tenis de masă.

“Până în prezent am participat la vreo 60 de concursuri, dintre care 30 în strainatate. Deoarece am început destul de târziu să joc tenis de masa de performaţă a trebuit să muncesc de două ori mai mult decât colegii mei care, la vârsta de 11 ani aveau deja un anumit nivel. Daca însă te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară. Datorită acestui sport minunat, în momentul de faţă, am reuşit să obţin anumite performanţe la care nici nu puteam spera in urmă cu câţiva ani. În plus, tenisul de masă a reuşit să îmi dezvolte o gândire pragmatică, cu ajutorul căreia reuşţesc zi de zi să obţin rezultate bune şi la şcoală”, a povestit Luiza Popescu.

Pentru rezultatele remarcabile obţinute pe parcursul anului 2018, sportiva craioveancă a primit recunoaştere în cadrul Galei Sportului Doljean, organizată de Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj dar şi în cadrul Galei Sportului Şcolar organizată de către Inspectoratul Şcoalr Judeţean Dolj.

O tânără remarcabila, cu un viitor strălucit, care visează să joace tenis de masă de performanţă, Luiza Popescu este prezentă pe lista tinerilor cu care ne putem mândri. O fată ambitioasă, cu o gândire de “om mare”, sportiva îşi doreste să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport sau ale Academiei de Poliţie. Indiferent ce îi va rezerva viitorul, Luiza Popescu este, cu siguranţă, un nume pe care îl vom auzi rostit cu mândri şi peste câţiva ani.l4 300x243 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Luiza Popescu (tenis de masă): Daca te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară poze

 

 

 

 

 

 

l 300x200 Campania Sport pentru Toţi Copiii/ Luiza Popescu (tenis de masă): Daca te antrenezi cu multă plăcere, din pasiune pentru un anumit sport, efectele nu întârzie să apară poze