Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Ionuţ Dincă, hair stylist: “Consider, pe bună dreptate, că trebuie să investeşti mereu în educaţia ta”

Acest publireportaj face parte din Campania “Sport pentru Toți Copiii”, desfășurată de ziarul www.oltenasul.ro, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019.
Cu o poveste de viaţă uimitoare, un tânăr inteligent, cu un simţ al umorului foarte bine dezvoltat şi cu o imensă pasiune pentru frumos, Ionuţ Dincă a reuşit să devină, până în 2019, cel mai cunoscut hair stylist din inima Olteniei. Cu o bogată activitate profesională, cu un număr impresionant de clienţi care îi apeciază munca, tânărul a dezvoltat, în Bănie, un adevărat brand al saloanelor pe care le conduce.ionut2 300x199 Campania Sport pentru Toți Copiii/ Ionuţ Dincă, hair stylist: Consider, pe bună dreptate, că trebuie să investeşti mereu în educaţia ta poze
 Paisionat de frumos, încă din copilărie
Ionuţ Dincă reprezintă, fără doar şi poate, modelul antreprenorului de succes care crede cu tărie în ceea ce face şi doreşte să ridice la rangul de artă, pasiunea pentru frumos. La prima vedere, necunoscându-l şi fără să dialoghezi cu el, nu îţi poţi da seama care este acel secret extraordinar care a reuşit să îl promoveze în rândul elitelor şi să îi ofere statutul de cel mai căutat hair stylist din Craiova. Cu siguranţă, misterele îţi vor fi dezvăluite când tânărul va începe să povestească despre cum a iniţiat acest bussines şi cum a transformat, din nimic, pasiunea lui într-o afacere de succes.
“Îmi amintesc că am fost pasionat de acest domeniu încă de mic. De altfel, chiar şi acum rememorez imagina tunsorilor colegilor mei din clasele V – VIII, şi cum îi vedeam de fapt eu tunşi. Treptat am început să-mi cultiv această pasiune, mai întâi făcând ucenicia la un salon specializat. Văzând că iubesc cu adevărat ceea ce fac şi doresc să devin din ce în ce mai bun, patronul de acolo m-a angajat, la aceea vreme, pe un post de frizer. Simţind că este loc de mai bine, am decis să urmez cursuri de specialitate la UCECOM, acolo unde am desprins şi mai multe secrete din acest domeniu. Îmi aduc aminte că în cei doi ani de cursuri, am reuşit să câştig două concursuri, ceea ce mi-a dat mare încredere în mine şi în capacitatea mea  de a dezvolta această pasiune. La primul concurs, am reuşit sa ajung până în faza finală, pe ţară, unde am obţinut locul III la ramura frizerie, pentru ca un an mai târziu, să obţin concursului locul I, ramura coafor – stilist“, a povestit Ionuţ Dincă.ionut5 225x300 Campania Sport pentru Toți Copiii/ Ionuţ Dincă, hair stylist: Consider, pe bună dreptate, că trebuie să investeşti mereu în educaţia ta poze
Primul salon a apărut în decembrie 2014
În tot acest timp, Ionuţ Dincă şi-a cultivat pasiunea, fiind un autodidact înrăit. În subsidiar, urmărea diverse canale de youtube dar şi reviste internaţionale de specialitate, participând la diverse cursuri şi workshopuri. Cu cât aprofunda mai  mult această meserie, cu atât tânărul îşi dădea seama că tot timpul este loc de mai bine.
Aşa se face ca, în data de 5 decembrie 2014, după mai bine de câteva luni de muncă asiduă, hair stylistul a inaugurat primul salon din Craiova, pe strada Gheorghe Doja. Cu o investiţie semnificativă, amenajat după sfaturile unei cunoscute arhitecte, Ionuţ Dincă a reuşit să aducă cele mai performante echipamente  dar şi piese de mobilier, dezvoltând la capacitate maximă salonul său.ionut4 146x300 Campania Sport pentru Toți Copiii/ Ionuţ Dincă, hair stylist: Consider, pe bună dreptate, că trebuie să investeşti mereu în educaţia ta poze
Al doilea salon, situat pe Calea Severinului
Patru ani mai târziu, la finele anului 2018, Ionuţ Dincă a considerat că este timpul să deschidă un nou punct de lucru, situat pe Calea Severinului. Deşi amenajarea lui i-a dat multe bătăi de cap, tânărul poate spune, în prezent, că este aşa cum şi-a dorit. Fiind influenţat de tendinţele de peste hotare, a reuşit, tot cu ajutorul unei cunoscute arhitecte, să creeze o atmosferă unică în noua locaţie. Nici aici, clienţii nu au întârziat să apară, pasiunea, seriozitatea şi implicarea de care dă dovadă stilistul, fiind printre atuurile pe care le are de oferit.
“Se întâmplă frecvent să am cliente care să îmi spună că doresc o schimbare de look şi mă lasă pe mine să decid cum să o fac.  Experienţa şi pasiunea pentru frumos, cât şi tehnicile, mă ajută să creez o relaţie cu clienţii cât şi un look wow“, a conchis Ionuţ Dincă.
În prezent, echipa de profesionişti a stilistului este formata din 9 membrii, aleşi pe sprânceană, din rândul tinerilor care promit.
Licenţiat în drept şi ingineria şi protecţia mediului în industrieiionut3 225x300 Campania Sport pentru Toți Copiii/ Ionuţ Dincă, hair stylist: Consider, pe bună dreptate, că trebuie să investeşti mereu în educaţia ta poze
Dar ambiţia tânărului craiovean nu s-a oprit aici, în paralele cu munca continuă pentru dezvoltare în acest domeniu, scopul fiind acela de a excela, Ionuţ Dincă nu şi-a neglijat nici studiile. Aşa se face că, în prezent este licenţiat în ingineria şi protecţia mediului în industriei dar şi în drept, ocupând o funcţie importantă la ISU Oltenia. Un om care investeşte constat în educaţie, acesta a îndrumat paşii tuturor colegilor în acest sens, pentru a se putea dezvolta cât mai mult.
Consider, pe bună dreptate, că trebuie să investeşti mereu în educaţia ta, niciodată nu este suficient să spui că ai învăţat tot ce se poate dintr-un anumit domeniu. În plus, eu consider, că în momentul de faţă am descoperit doar 40% din ceea ce vreau să ştiu. Sunt în continuare interesat să aflu mai multe, să fiu la curent cu toate tendinţele în acest domeniu”, a subliniat Ionuţ Dincă.
Întrebat cum a reuşit să îşi fidelizeze clienţii deşi concurenţa pe piaţa craioveană, în acest domeniu, este acerba, tânărul a răspuns cu un zâmbet discret dar sincer: “suntem seriosi, atât eu cât şi colegii mei şi ne purtăm ca nişte adevăraţi profesionişti. Niciodata nu întârziem cu programările şi încercăm, aşa cum credem noi, să oferim cele mai bune servicii de styling, tuns, vopsit, clienţilor noştri. De exemplu, orice produs care apare îl testăm mai întâi pe noi, pentru a vedea efectul real şi mai apoi îl recomandăm clienţilor. Eu considerm că ei, clienţii, sunt pe primul loc. Drept urmare, le oferim sfaturi preţioase de îngrijire şi după ce pleacă de la noi, reuşind, cu cei mai mulţi să ne creăm o relaţie de prietenie, scopul nostru fiind o colaborare pe termen lung, bazată pe înceredere şi onestitate”.
Cu siguranţă ar mai fi multe de spus, tânărul având de povestit extrem de multe lucruri interesante, poveşti de viaţă, mărturisite cu emoţie  şi sinceritate. Drept vorbind, după ce vizitezi unul dintre saloanele sale, cu mare drag aştepţi următoarea întâlnire când poate, vei afla alte lucruri frumoase despre viaţa  interesantă a unui hair styilist craiovean.
Multumiri pentru pozele puse la dispoziţie, Ionuţ Dincă!