Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018) – “Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate”

d5 225x300 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018)   Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate pozeAcest reportaj face parte din Campania “Sport pentru Toți Copiii”, desfășurată de cotidianul www.oltenasul.ro,  în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 februarie 2019.

  • Mulțumim sponsorilor: Bacolux Hotels, Casa MariNa, Etico Be Safe Magazinul de Securitate, Ionuț Dincă Studio care au decis, până în acest moment, să susțină acest proiect care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra sănătății copiilor craioveni.

Practicarea sportului schimbă vieţi. Au spus-o toţi sportivii, toţi antrenorii şi toţi părinţii cu care am avut deosebita plăcere să dialogăm în cadrul acestei Campanii. Acesta oferă o altă persepctivă asupra vieţii, deschizând orizontul celor care îl practică în mod frecvent. Fără doar şi poate, sportul reuşeşte să disciplineze un copil, îl ajută să dezvolte o gândire pragmatică, dar şi capacitatea de a anticipa şi nu în ultimul rând oferă posibilitatea unei sănătăţi exemplare.

În cadrul articolului de astăzi am stat de vorbă cu una dintre puţinele femei din România, o profesionistă desăvârşită, care a reuşit să îşi facă loc, prin propriile forţe, în fascinanta lume a fotbalului. Aurora Ungureanu Dobre, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, căci despre ea este vorba, se poate mândri cu faptul că este singura femeie din inima Olteniei care are licenta UEFA A 2018,  şi printre puţinele din România, fiind formator FRF (Lector – Şcoala Federală de Antrenori),  susţinand astfel cursuri despre fotbalul feminin şi mixt cursanţilor din licenţa UEFA B.

Pompoasele titulaturi pe care le deţine, în prezent, titlurii care subliniază pregătirea profesională temeinică, pălesc însă în faţa dragostei enorme pentru sport, în special fotbal. Una dintre femeile puternice care a dovedit, de-a lungul timpului, că prin muncă şi devotament poţi face orice, Aurora Ungureanu Dobre face parte din categoria craiovencelor cu care ne putem mândri. O femeie uimitoare, cu o inteligenţă aparte, un simţ al umorului fantastic dar şi de o frumuseţe ravisantă, Aurora Ungureanu Dobre se încadrează, cu uşurinţă, în categoria elitelor craiovene.d1 300x169 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018)   Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate poze

Fotbal la nivel academic

Datorită ataşamentului pentru sport, Aurora Ungureanu Dobre a decis în anul 2016, să pună bazele cunoscutului Club Sportiv “Academic”, alături de alţi doi colegi. Dobre Marian, antrenor, licenţă UEFA A şi UEFA A elită, cu o experienţă de peste 15 ani de antrenoriat în fotbal dar şi profesor de educatie fizică şi Robert Bischin, licenţiat UEFA C 2019, lector universitar doctor Facultatea de Drept dar şi antrenorul echipei reprezentative a acestei instituţii de invăţământ, care ani la rând a ocupat locul I la fotbal, în cadrul competiţiei Hexagon, întregesc frumoasa echipă de profesionişti cu care acest minunat Club Sportiv se poate lăuda.

“In cadrul clubului nostru, întreaga pregătire este centrată pe copil, noi vizând dezvoltarea lui conform particularităţilor de vârstă, având şi grupe mixte, fete şi băieţii, astfel nesimţindu-se niciun inconvenient în a juca împreuna. Este ştiut faptul că fetele pot juca în grupe de băieţi, cu doi ani mai mici decât ele şi atunci acestea se pot descurca cu usurinţă în acest sens. Recomandăm părinţilor să îşi îndrume copiii spre sport, şi de ce nu, chiar şi pe fete într-un joc sportiv, cum ar fi fotbalul, mai ales dacă observă că ele sunt pasionate de acest sport.

În acelaşi timp, important este ca, în alegerea unui club unde să îşi ducă copilul, ar trebui să se informeze dacă antrenorii au studii de specialitate. În cazul copiilor de vârstă mică etse foarte important să se lucreze cu specialişti, deoarece de aici începe dezvoltarea copilului şi iniţierea lui în diciplina sportivă respectivă, care ar trebui să se facă corect”, a subliniat Aurora Ungureanu Dobre.d6 300x225 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018)   Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate poze

Cursuri gratuite de fotbal, fete U 15

În prezent, potrivit declaraţiilor Aurorei Ungureanu Dobre, Club Sportiv “Academic” organizează şi cursuri gratuite de fotbal pentru fete din categoria U15.

“In cadrul clubului, s-au făcut înscrieri pentru fete de 14 ani şi mai mici, încă din 2016. Au răspuns apelului nostru, un număr relativ suficient pentru început, dar de vârstă mai mică de 14 ani. Din anul competiţional 2017- 2018, participăm cu grupa de fete u15, în cadrul Campionatului Naţional de Junioare din cadrul FRF. Aici, competiţiile se desfăşoară sub formă de turneu, “Academic” făcând parte din seria 1, alături de trei echipe din Bucureşti, una din Filiaşi şi una din Turnu Severin. Sistemul de joc este fiecare cu fiecare, tur – retur. Unul dintre turnee va fi organizat de către clubul nostru, chiar, în această primăvară, la Craiova.

Obiectivul clubului nostru, pentru grupa  de fete U 15, ţinând cont de faptul că, medie de vârstă a jucatoarele este sub a celorlate echipe, a fost de dezvoltare. Nu am vizat obţinerea unui loc pe podium. Tocmai de accea, în continuare, facem înscrieri, pentru fete născute în anul 2005 şi mai mici. După ce vor beneficia de pregătire gratuită, vom putea spera ca în Campionatul 2019- 2020, să obtină un loc pe podium. De menţionat că, am mai participat cu aceeasi echipa şi la turnee organizate de către alte cluburi de fotbal feminin din ţară”, a adăugat Aurora Ungureanu Dobre.d2 288x300 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018)   Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate poze

Fetele au rezultate excelente la şcoală

“Fetele au rezultate excelente şi la şcoală, reuşind să exceleze şi la acest capitol. Ele îmbină cu succes realizarea temelor cu antrenamentele, şi avem chiar o sportivă, Ana Maria Corici, care este la Centrul de Excelenţă de matematică, din cadrul Colegiului Carol I. Daca există pasiune, sportivii pot excela, cu mare uşurinţă, chiar şi atunci când vine vorba despre şcoală.

De subliniat că, din echipa de fete U15 s-a format o echipă de U 11 şi mai mici care au participat la grupa de vârstă băieţi U 9, în cadrul festivalului de fotbal 100 uniti pentru fotbal, organizat de clubul nostru, in septembrie 2018, in colaborare cu FRF. Aceaşi grupă de fete U 11 participă la interliga naţională de fotbal, sub egida AJF Dolj şi FRF, alături de celelalte grupe mixte ale clubului 2012, 2011, 2010“, a încheiat Aurora Ungureanu Dobre.

d 300x225 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018)   Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate poze

d7 300x225 Campania “Sport pentru Toți Copiii”/ Aurora Ungureanu Dobre (licenţiată UEFA A 2018)   Chiar şi fetele pot juca fotbal de calitate poze