Campania “Sănătate pentru toţi” continuă la Şcoala Marin Sorescu din Bulzeşti

scoala bulzesti Campania Sănătate pentru toţi continuă la Şcoala Marin Sorescu din Bulzeşti poze

În cadrul campaniei “Sănătate pentru toţi” iniţiată de colectivul de cadre didactice al Şcolii cu clasele I-VIII “Marin Sorescu” Bulzeşti, județul Dolj, s-au desfăşurat diverse activităţi de informare, prevenire şi controale medicale efectuate în cabinete specializate.
Elevii ciclului primar și preprimar ai Şcolii  cu cls. I-VIII “Marin Sorescu”Bulzeşti au  participat la o serie de întâlniri cu doctorul Tageldin Hishman din centrul de urgență Frățila, comuna Bulzești, care le-a prezentat metode de prevenire a îmbolnăvirilor și regulile principale de igienă. Doctor Tageldin a avut de asemenea întâlniri cu elevii ciclului gimnazial pe teme de igiena și educație sexuală. Aceste întâlniri cu doctorul au avut un impact puternic asupra elevilor care au primit și materiale de informare, pliante.
Tot la nivel gimnazial s-a organizat concursul “Vrem să fim sănătoși și frumoși” inițiat de profesorul de biologie Corina Bircina, concurs la care au participat și elevii Școlii cu cls. I-VIII Mischii. În cadrul concursului pe echipe, elevii au creat scurte compuneri pe teme de igienă și o expoziție de pictură. Premiul cel mai important a fost “Sănătate și frumusețe” pentru toți.
De asemenea, elevii claselor IV-VIII au fost consultați și tratați în cabinetele Facultății de Stomatologie din Craiova de medici specialiști în urma parteneriatului inițiat la nivel județean. Doamna prof.dr. Veronica Mercuț a decis tratarea unui grup de elevi ai școlii din localitatea Bulzești în continuare pentru rezolvarea problemelor dentare. Programul se derulează în continuare.
bulzesti copii Campania Sănătate pentru toţi continuă la Şcoala Marin Sorescu din Bulzeşti poze
În luna februarie, elevii școlii au efectuat un control oftalmologic gratuit în Primăria Bulzești, control efectuat de medici specialiști, în cadrul acestei campanii. “Această campanie va continua și în anul școlar următor datorită importanței și impactului pozitiv pe care l-a avut asupra elevilor noștri. Vom căuta mereu colaboratori și parteneri specializați care să ne ajute să implementăm un mod de viață sănătos copiilor noștri. În mediul rural condițiile sociale nu se ridică de foarte multe ori la nivelul optim și de aceea încercăm și noi prin acțiunile noastre să îmbunătățim ceva, chiar dacă doar la nivel comportamental. Încercăm și sper să și reușim să schimbăm ceva, căci sănătatea este bunul cel mai de preț al omului”, a spus Adriana Bărbuţu, directorul  Școlii cu cls.I-VIII “Marin Sorescu” Bulzeşti.