Campania Earth Hour Craiova 2014

Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiata şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sarbătoresc Earth Hour de fiecare dată. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 6500 de oraşe din  peste 130 de ţări, a demonstrat că 1.8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Mai mult, de-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă si că vor să se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.

Anul acesta Municipiul Craiova, alaturi de alte 12 orașe, s-a înscris în Competiția pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel național de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului)..

Acest proiect este realizat la nivel international si national in fiecare an in luna martie de catre organizatia World Wide Fund for Nature – WWF  – www.wwf.org , site-ul oficial Earth Hour in Romania este www.ora-pamantului.ro .

La nivel local Campania Earth Hour Craiova 2014 este implementata de catre Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova (ASFFC) – www.asffc.ro , Asociatia Junior Chamber International Craiova si Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Craiova.

Partenerii de anul acesta sunt: Primaria Municipiului Craiova , Universitatea din Craiova, Departamnetul de Fizica Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Muzeul Olteniei, Asociatia „Craiova Capitala Cultural Europeana” , Radio Oltenia Craiova, Casa de Cultura “Traian Demetrescu”, RAADPFL , C.N.P. „Stefan Velovan”, ATROED si Asociatia Mereu pentru Europa.

Actiuni desfasurate in Craiova in cadrul campaniei Earth Hour 2014:

 • Desen Verde – Clasele primare: 20 – 26 martie 2014

 • Sesiune informare protectia mediului: 20 – 26 martie 2014

 • Curatenie Gradina Botanica: 27 martie 2014

 • Observatii Astronomice : 27 – 29 martie 2014

 • Corp sanatos pentru o minte sanatoasa : 28 martie 2014

 • Campanie stradala de informare : 26 – 29 martie 2014

 • JCI Cycling Day : 29 martie 2014 , ora 15.00

 • JCI Nutrition Days : 26 – 28 martie 2014

 • Climate change vs Battle Resources 28 martie 2014

 • Be ecovolunteer : 28 martie 2014

 • Informare Energie Verde : 29 martie 2014

 • Stingerea, în intervalul orar mentionat (sâmbătă 29 martie 2013, orele 20:30-21:30) a tuturor luminilor controlate de către Primărie care nu implică riscuri legate de securitate , lumini care pun în valoare obiectivele arhitecturale deosebite ale orasului nostru ( proiectoarele de pe Primărie, Prefectura, Primarie – Palace, Muzeul Olteniei , Muzeul de Artă, Universitate, Polivalenta, poarta Parcului Romanescu, s.a.);

 • Desfăsurarea unui mars pe traseul Universitate – Primărie – Piata Mihai Viteazu, la care să participle elevi,studenti si profesori avand candele, precum si alti cetăteni ai orasului;

 • Activitati diverstisment Piata „Mihai Viteazul” – 29 martie 2014 , 20.30 – 21.30

Mai multe detalii despre campania Earth Hour România puteţi citi pe site-ul www.earth-hour.ro.

Pentru a afla noutăți despre campania internațională accesați pagina www.earthhour.org.

Detalii despre actiunea locala gasiti pe site-ul www.asffc.ro