Camerele video de pe Rocadă, refuzate de poliţie

m bataia craiova mort bmw 3 Camerele video de pe Rocadă, refuzate de poliţie poze

Nici un om al legii nu monitoriza sistemul de supraveghere video de pe Rocadă, întrucât poliţia a declinat oferta.  Camerele video care au surprins altercaţia în urma căreia bătrânul Pavel Rentea şi-a pierdut viaţa au fost lăsate doar în grija unui angajat al RAADPFL Craiova pentru că poliţiştii au refuzat oferta primăriei Craiova de a asigura personal pentru monitorizarea sistemului de supraveghere. Surse din primărie susţin că municipalitatea a cerut încă de anul trecut poliţiei doljene să-şi trimită oameni pentru monitorizarea video de pe bulevardele Dacia-Decebal, însă oferta a fost refuzată, reprezentanţii poliţiei motivând că nu dispun de personal în acest sens. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu, a confirmat că primăria a trimis o solicitare oficială în acest sens poliţiei rutiere, încă din luna decembrie a anului trecut, fără a preciza însă care a fost răspunsul poliţiştilor.

“În luna decembrie 2009, prin adresa numărul 157698/10.12.2009, reprezentanţii Instituţiei Primarului Municipiului Craiova au solicitat Poliţiei Rutiere să asigure  personal de specialitate pentru dispeceratul de monitorizare a traficului de pe bulevardele Dacia – Decebal”, a declarat Carmen Licu.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a confirmat în schimb declinarea ofertei de către poliţişti. “Am fost informat şi eu că a existat o asemenea solicitare din partea primăriei Craiova către cei de la Rutieră. Aceştia au răspuns însă că nu au posturi prevăzute în organigramă pentru o asemenea activitate. Toţi conducătorii instituţiilor implicate vor fi convocaţi la prefectură pentru a lămuri aceste aspecte şi a găsi o soluţie practică pentru remedierea acestor disfuncţionalităţi”, a declarat Georgescu.