Calculatorul CIC asaltat de craioveni

primaria craiova fatada Calculatorul CIC asaltat de craioveni poze

Sute de craioveni au trecut pragul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (CIC) de la începutul lui 2013. Spre deosebire de anii trecuţi, funcţionarii primăriei au observat o creştere a numărului cetăţenilor care apelează la CIC pentru rezolvarea diverselor probleme. Mai mult, de aproximativ 2 luni, craiovenii au la dispoziţie şi un calculator conectat la internet dar şi o imprimantă. Ideea a fost implementată de conducerea primăriei după ce timp de câteva luni s-a luat pulsul activităţii şi s-au ascultat doleanţele oamenilor.

“Am venit să depun actele pentru o autorizaţie însă am uitat acasă CUI-ul. Funcţionarii primăriei m-au întrebat dacă il am cumva pe mail şi mi-au pus la dispoziţie un calculator contectat la interent. Am scos la imprimantă documentul şi astfel nu mai sunt nevoit să ma duc acasă din nou. E o idée foarte bună care se dovedeşte eficientă”, a povestit Florin S.

Precizăm că Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni se află în subordinea Direcţiei Relaţii cu Publicul, din cadrul primăriei Craiova, programul cu publicul fiind de luni până vineri, între orele 8 – 16.30

“Decizia de a conecta calculatorul şi de a pune la dispoziţie o imprimantă aparţine domnei primar Lia Olguţa Vasilescu. După ce ne-am consultat cu cetăţenii care ne trec pragul am ajuns la concluzia că cele două sunt extreme de necesare. Spre exemplu un domn a venit pentru o autorizaţie de construcţie şi avea nevoie şi de poză cu terenul în cauză. Nu a venit însă cu poza printată ci a adus aparatul foto. După ce i-am explicat de ce aveam nevoie a fost dezamăgit pentru că, deşi era greşeala lui, este pus pe drumuri. Deoarece aveam deja calculator cu imprimantă, i le-am pus la dispoziţie şi a anexat la dosar poza printată, aşa cum se cerea”, a declarat Delia Ciucă, şefa Direcţiei Relaţii cu Publicul.