Călătorie muzicală în Cehia

FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA
STAGIUNEA 74
VINERI, 19 MARTIE 2021, ORA 19:00
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”

Călătorie muzicală în Cehia

DIRIJOR

RADU  ZAHARIA

 

SOLIST

ȘTEFAN  CAZACU (violoncel)

 

În program:

Bedřich Smetana: Poemul simfonic „Vltava”

Antonín Dvořák: Concertul în Si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104

 

            Concertul simfonic de vineri, 19 martie, ora 19:00, al Filarmonicii „Oltenia” Craiova este o călătorie pe unde muzicale în Cehia, cu dirijorul RADU ZAHARIA la pupitrul dirijoral şi violoncelistul ŞTEFAN CAZACU în ipostază solistică. În program va fi Poemul simfonic Vltava de BEDŘICH SMETANA şi Concertul în Si minor pentru violoncel de ANTONIN DVOŘÁK. Ambele lucrări evocă frumuseţea naturii şi tradiţiilor din Cehia, atât Smetana, cât şi Dvořák, fiind consideraţi creatorii şcolii muzicale cehe moderne.

 

RADU ZAHARIA a absolvit secţia de dirijat a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, studiind sub îndrumarea maestrului Petru Sbârcea. Experienţa sa profesională cumulează diferite tipuri de activităţi. Din anul 2012, Radu Zaharia este realizatorul unei serii de concerte sub titulatura „Foedus Concordiae”, concerte constituite dintr-un ansamblu de orchestră şi cor de cameră, la pupitrul cărora a susţinut concerte în diferite spații culturale sau sacre din Arad. De asemenea, în noiembrie 2012, l-a asistat pe maestrul Neil Thomson (Anglia) la colaborarea avută cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române.

Atenția sa s-a extins și asupra unor proiecte contemporane, aflându-se la pupitrul Orchestrei Tymes încă de la înființarea acesteia, alături de care a susținut concerte în cadre neconvenționale, precum și concerte alături de formații rock.

 

Un talent muzical de excepţie ce îşi găseşte exprimarea prin sunetele violoncelului este ceea ce reprezintă deja ŞTEFAN CAZACU, un tânăr artist ce reuşeşte să se impună pe scenele naţionale şi internaționale. Născut în anul 1994, Ştefan Cazacu şi-a început formarea muzicală alături de tatăl său, distinsul violoncelist Marin Cazacu. A terminat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorului Răzvan Suma, perfecționându-se apoi la Universitatea de Muzică din Viena.

Talentul său a fost răsplătit prin numeroasele premii I obţinute în diverse competiţii naţionale, totodată fiind distins cu: Premiul I la Concursul Internaţional de la Liezen (Austria, 2008), Premiul al II-lea la Concursul „Antonio Janigro” (Croaţia, 2008), Marele Premiu la Concursului Eurovision Young Musicians (2010, Bucureşti).

 

            Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum 2 metri între spectatori.

 

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00

 

***********************************************

            Ramona Bădescu

Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova